Разшириха забраната за камиони в Монбланския тунел

19.08.2019

Разшириха забраната за камиони в Монбланския тунел

От 1 септември забраната за преминаване на камиони в тунела под Монблан ще бъде разширена и ще обнхване превозни средства с допустима максимална маса над 3,5 т, отговарящи на емисионен стандарт Евро 3.

Да припомним, че от 1 януари 2019-а забраната бе наложена за тежкотоварни автомобили Евро 3 с допустима максимална маса над 7,5 т. Продължава да се прилага и правилото за 150 метра минимално разстояние от превозното средство отпред, ограничението на скоростта от 70 км/ч и абсолютната забрана за изпреварване.

Италианската асоциация на превозвачите Conftrasporto призовава за намеса на европейско равнище, за да се отмени ограничителното решение. Според превозвачите, разширяването на забраната ще има отрицателно въздействие върху свободното движение на стоки и в комбинация с трудностите на границата в Тирол, ще забави транспортния и икономически цикъл на Стария континент. Според информацията, предоставена от асоциацията, новото ограничение ще се прилага минимум още 3 години.

През септември ще бъдат извършени работи по поддръжката в Монбланския тунел. Той ще бъде затворен в понеделник - 9 септември, между 22:00 и 6:00 на следващия ден, и в понеделник - 30 септември, от 19:00 до 6:00 часа на следващия ден.

<< Обратно към новините