Solaris сключи стотния си договор за електрически автобуси

14.08.2019

Solaris сключи стотния си договор за електрически автобуси

PKM Katowice поръча 5 електрически градски автобуси Solaris Urbino 12 .

[✕]

Solaris Bus & Coach S.A записа юбилеен стотен контракт за доставка на електрически автобуси. Пет нови Solaris Urbino 12 ще тръгнат в полския град Катовице. В началото на 2019-а Solaris достави и 5 съчленени електрически Urbino 18 на РКМ, а 2 Urbino 8.9 LE се използват кръводарителските центрове в Катовице. Според параметрите на последния контракт, екологичните Solaris Urbino 12 ще бъдат доставени до 350 дни, а купувачът ще плати 3.44 млн. евро.

Електрическите автобуси за Катовице ще се задвижват от централно монтиран 160-киловатов тягов двигател. Комплект батерии Solaris High Energy с общ капацитет 250 кВч ще отговарят за съхраняването на енергията, необходима на превозните средства. Зареждането на батериите ще се извърши чрез plug-in конектор и т. нар. обърнат пантограф - на покрива на превозните средства ще бъдат монтирани колектори за захранване, към които пантографът, статично монтиран върху неподвижното зарядно устройство, ще бъде спускан, за да се задейства процесът на зареждане с енергия.

Градските автобуси ще осигурят пътуване за най-малко 80 пътници едновременно, със 26 седящи места. Оформлението на вратите в стил "2 + 2 + 2" ще осигури ефективен поток от пътници. Интериорът на превозните средства е проектиран така, че да гарантира високо ниво на безопасност и комфорт. Оборудването на Urbino 12 electric за PKM Katowice включва ефективен климатик, модерна информационна система за пътниците и видеонаблюдение, камери за салона и камера за заден ход. В кабината на водача е поставена отделна камера. Оборудването е допълнено от набор от ŚKUP устройства, позволяващи закупуване на билет в превозното средство.

<< Обратно към новините