Силвър Стар достави два уникални за България Sprinter 319 Tourer

05.08.2019

Силвър Стар достави два уникални за България Sprinter 319 Tourer

Два чисто нови Mercedes-Benz Sprinter 319 Tourer достави за свой клиент в началото на август официалният дилър на Mercedes-Benz за България - Силвър Стар. Двата лекотоварни автомобила са от заводското пътническо изпълнение на новото поколение на лекотоварния бестселър, каквото се доставя за пръв път в България. Поръчани са с почти най-високото ниво на оборудване, достъпно при новия Sprinter.

[✕]

Спокойно можем да кажем че Sprinter 319 Tourer е сред флагманите в гамата на New Sprinter, пуснат в производство преди около година. Това е комфортна пътническа версия на лекотоварния автомобил, снабдена със задно предаване. Оборудвана е с 8+1 седящи места, които са конфигурирани в четири реда, като само последният е от три седалки. Седалките в салона за пътници са изцяло нова разработка, широки и изключително удобни, с множество регулировки и екстри, като поставки за чаши и бутилки. Проектирани са специално за New Sprinter. Доставените у нас два автомобила са с дълга колесна база, което осигурява изключително просторно багажно отделение зад последния ред седалки.Произведените в Германия Sprinter 319 Tourer се задвижват от добре познатият трилитров, V-образен, шестцилиндров дизелов двигател на Mercedes-Benz с максимална мощност 190 к.с. и масимален въртящ момент 440 Нм, който покрива еконормите Euro 6d. Сервизните интервали на обслужване са до 60 000 км. Силовата линия разполага със Start/Stop система, а средният разход на гориво, деклариран от производителя е е 8,2л / 100 км. Доставените от Силвър Стар автомобили са оборудвани с шестстепенна ръчна предавателна кутия, но моделът се предлага и със седемстепенния автоматик 7G-Tronic.
Двата Mercedes-Benz Sprinter 319 Tourer са поръчани в ефектния и емблематичен за немската марка цвят черен металик, като са с изцяло хромирани решетки. Външната визия се допълва от LED светлини и алуминиеви 19-инчови джанти.

Шофьорската седалка и тази на пасажера до водача са снабдени с електрическо управление, отопление и памет. За пътническата зона има допълнителен климатик, а страничните стъкла са затъмнени и топлоизолиращи. На разположение на пътниците са поставки за смартфони с USB-зарядна функция за всеки ред седалки. Окачването на автомобила също е настроено за максимален комфорт при пътуване.Автомобилите са поръчани с най-високото ниво на оборудване на шофьорската кабина. Информационно-развлекателната мултимедийна система MBUX (Mercedes-Benz User Experience) със сензорен 10,25-инчов дисплей почти не оставя неизпълнени желания по отношение на инфотейнмънт, навигация и комуникация в автомобила. Системата може да бъде персонализирана и адаптирана към нуждите на потребителя, а управлението е както от сензорни бутони на волана, така и с гласови команди. Бързата навигация получава информация за трафика в реално време и дава възможност да се избегнат задръствания, а навигационните указания се показват както на сензорния екран, а също така и на дисплея пред водача. На разположение е и 360° камера за пространството около автомобила, както и птичи поглед при маневри.

Стандартното оборудване на автомобилите е изключително богато, като в случая клиентът е добавил и сериозно допълнително оборудване. Двата Mercedes-Benz Sprinter 319 Tourer са с безключово запалване, електрическа кормилна уредба, асистент срещу страничен вятър, електронна стабилизираща програма… Активен спирачен асистент спомага за предотвратяването на злополуки с удар отпред и с пешеходци. При идентифициране на опасност от сблъсък първо се задейства предупредителен визуален и звуков сигнал, а ако водачът не реагира, системата започва автоматично самостоятелно задействане на спирачките, като при необходимост системата увеличава значително спирачното усилие, за да се избегне инцидентът.

Активен асистент за следене на пътната лента подпомага водача за оставянето в пътната лента като предупреждава и при необходимост автоматично връща автомобила в лентата. Асистентът разпознава пресичането на маркировката с помощта на камера. За адекватното състояние на водача, а съответно и безопасността на всички в автомобила се грижи система за разпознаване умората на водача, която следи и предупреждава при умора на водача като сигнализира визуално и звуково, че е необходимо да се направи почивка.Автомобилите разполагат и с асистент при потегляне под наклон, а така също с темпомат, който поддържа предварително зададена скорост без да е необходимо подаване на газ или натискане на спирачки от страна на водача. На разположение са още и асистент за сляпа зона, асистент за разпознаване на пътни знаци, подгряване на предното стъкло. LED фаровете освен, че подобряват визията на Sprinter, осигуряват и подобрена видимост нощем, а за комфорта на водача се грижи и асистент за дълги светлини, който реагира самостоятелност при нужда от превключване от дълги на къси и обратно.

<< Обратно към новините