Scania организира Ден на климата

02.08.2019

Scania организира Ден на климата

Като демонстрация на ангажираност в борбата срещу изменението на климата и постигането на целите от Парижкото споразумение, Scania призовава да бъде въведен Ден на климата.

[✕]

Акцентът ще бъде върху провеждането на допълнително обучение за климатичните промени на служителите на Scania. Денят на климата ще се проведе на 20 септември и ще предшества срещата на върха на ООН за климата, която е в Ню Йорк. На този ден операциите в централния офис на Scania, както и в производствените обекти и местните звена на Scania по целия свят ще спрат за един час. В този час служителите ще научат повече за изменението на климата и компанията ще се възползва от идеите на всички служители за това как Scania може да подобри работната си устойчивост във всеки аспект от дейността си.

„Бизнесът играе важна роля в борбата с изменението на климата. Не можем да останем безучастни и да чакаме другите да предприемат действия. Бих искал да предизвикам и други компании да действат и се надявам заедно да постигнем резултати“, каза президентът и изпълнителен директор на компанията Хенрик Хенриксон.

[✕]


Scania се ангажира да насочи прехода към устойчива транспортна система. Денят на климата е стъпка към изпълнението на тази мисия. Scania непрекъснато работи за минимизиране на емисиите, генерирани от своите продукти. Сред конкретните цели на компанията са да намали емисиите на CO2 с 50% в сухопътния си транспорт и операции до 2025 г., да премине към безопасно и екологично електричество до 2020, и да продължи да предлага най-широката гама от продукти на пазара, които работят с алтернативи на изкопаемите горива.

<< Обратно към новините