Още забрани в зелените зони на Франция

02.08.2019

Още забрани в зелените зони на Франция

Юлските жеги станаха причина за превишаване граничните нива на вредните вещества в атмосферния въздух в някои френски градове. Затова някои от тях въведоха допълнителни забрани за движение на автомобили – леки и товарни.

[✕]

Според официалните измервания, извършени от съответните власти, нивата на озон в Анси, Лил, Лион и Париж вече са надхвърлили или достигат прага от 180 µg/м³. Същото важи за регионите Исере, Гренобъл и Марсилия. Ето защо шофьорите трябва да вземат предвид допълнителните ограничения за движение в зелените зони на градовете, особено там, където зоните се влияят от времето.

През миналата седмица бяха въведени следните забрани:
Анси: забраната се разширява до превозни средства без лепенка или с лепенка Crit’Air 5 или 4.

[✕]


Лил: забрани за движение са въведени в 12 общини в района на Лил. Това важи за камиони Евро-0 до Евро-3 (без винетка и Crit´Air 5) и превозни средства с обща маса под 3,5 тона без винетка и лепенка Crit´Air 5 или 4.

Лион: въведена е забрана за движение за зоната ZPA в Лион, Вилюрбан и Калуиар-ет-Куар. Превозни средства без лепенки Crit´Air 5 или 4 не се допускат в зоните от 23 юли.

Париж: от 23 юли, в агломерацията на A86 има забрана за движение за превозни средства с лепенки Crit´Air 3, 4 или 5.

Страсбург: от 25 юли между 6 и 22 ч. движението на превозни средства без лепенка или с лепенки Crit’Air 5 или 4 е забранено.

Допълнителни забрани могат да се очакват и през следващите дни в Шамбери и Гренобъл.

<< Обратно към новините