Рим взима 300 междуградски Solaris InterUrbino

01.08.2019

Рим взима 300 междуградски Solaris InterUrbino

Solaris Bus & Coach S.A. подписа рамково споразумение с operatora Cotral за доставка на 300 междуградски автобуса InterUrbino в Рим . Договорът е на стойност 117 евро и покрива услугите по поддръжка за десет години.

[✕]

Първите 50 бройки ще бъдат доставени през 2019 г. Автобусите ще бъдат използвани по маршрути, свързващи градовете на провинция Рим и региона Лацио. Mеждуградските автобуси на Solaris, доставени в Рим през 2016 г., вече имат над 300 000 км. пробег. Високата степен на надеждност е един от критериите, зааради който Cotral отново е избрал InterUrbino.

12-метровият InterUrbino е модерен междуградски автобус, специализиран в пътническия транспорт на по-дълги разстояния. Той е с вместимост 67 пътници, 55 от тях са седящи места. Превозните средства за Рим ще имат пространство за ръчен багаж (рафтове над седалките), както и багажно отделение отвън - електрически блокиран багажник с капацитет 5,2 кв. м.. Задвижващата линия на междуградските автобуси на Solaris е с двигатели DAF MX-11 с мощност 251 кВт, покриващи Евро-6 D стандарт за вредни емисии.

Богатото оборудване на автобуса включва цялостна система за видеонаблюдение, портал за преброяване на пътниците и система за гласово оповестяване. Налична е функцията MobilEye, която е система за безопасност за водачите. Шофьорите ще бъдат предупредени, ако напуснат лентата си на движение от асистента за поддържане на лента.

Моделът Solaris InterUrbino е особено популярен в Италия. Досега полският производител е доставил над 400 автобуса от този тип на Апенинския полуостров и общо близо 1000 превозни средства от всички модели на Solaris, включително електрически автобуси и тролейбуси.

Подписаната сделка е една от най-големите в историята на компанията. След изпълнението на контракта общо над 660 автобуса InterUrbino ще се движат в Рим и околностите. Рекордни поръчки от Solaris са правили и Атина (320 броя), Берлин (260) и Дубай (225).

<< Обратно към новините