Франция забрани превоза на животни

30.07.2019

Франция забрани превоза на животни

Френското министерство на земеделието и храните въведе ограничения в транспортирането на живи животни заради високите температури в страната.

[✕]

Властите във Франция извършват интензивни проверки, за да гарантират спазването на забраната. От 23 юли в някои региони на страната са в сила ограниченията за превоз на живи животни с търговска цел. На този ден влезе в сила Регламент от 22 юли 2019 г. за ограничаване транспортирането на живи животни по време на топлинни вълни.

Забраната важи между 13 и 18 часа за департаменти, в които е в сила оранжев или червен код за високи температури. Транспортните оператори трябва да планират курсовете си на база прогнозата за времето, публикувана предходния ден. Тя може да бъде проверена на картата Meteo-France. Към момента оранжев и червен код за опасно горещо време е в сила за почти всички източни и централни части на страната. Ограничението се отнася до транспортни превози, влизащи и излизащи от територията на Франция.

[✕]


Регламентът предвижда и изключения. Те са за превозните средства, пригодени за превоз на животни и оборудвани с климатизирано отделение за товари, при превоз на три или по-малко животни, и при транспорт, необходим за защита на животните. Според Министерството на земеделието отговорните агенции извършват интензивни проверки, за да гарантират спазването на забраната.

<< Обратно към новините