Scania с рекордни продажби от 7.23 млрд. евро за полугодието

30.07.2019

Scania с рекордни продажби от 7.23 млрд. евро за полугодието

Scania повиши нетните си продажби до рекордните 77,3 милиарда шведски крони (7.23 млрд. евро) за първите шест месеца на 2019 г., което е увеличение със 17% в сравнение с предходната година.

[✕]

Данните разкри президентът и Изпълнителен директор на комоанията Хенрик Хенриксон. Печалбите са се повишили до нов рекорд от 9.44 млрд. крони (888 млн. евро), което дава оперативен марж от 12,2 процента. По-големият обем превозни средства и услуги, валутните ефекти и по-благоприятният пазарен микс допринасят положително за печалбите на компанията. Прекратяването на двойните продуктови гами също е подобрило ситуацията с производствените разходи, въпреки че тези, свързани с новото поколение камиони и наваксване в изоставането в доставките за клиенти, все още са високи. Предприетите мерки за ограничаване на разходите продължават да действат и глобалната производствена система на Scania се адаптира към това.

Търсенето на камиони в Европа остава голямо. В Латинска Америка тенденците се ръководят от продължаващото икономическо възстановяване в Бразилия. Търсенето в Евразия е повлияно негативно от забавянето в Русия. В Азия резервациите за поръчки падат в сравнение с предходната година, главно в Близкия изток. Търсенето на градски и междуградски автобуси донякъде е намалено поради по-ниския оборот в Близкия изток. В сферата на продажбите на двигатели търсенето леко спада в сравнение с предходната година.

[✕]


Все още се наблюдава висок капацитет на използваемост на автомобилния парк. Приходите от услуги възлизат на рекордните 14,3 милиарда крони (1,34 млрд. евро) за първата половина на 2019 г., което е увеличение с 9 процента. Финансовите услуги запазват тенденция на повишаване на рентабилността си и отчитат оперативни приходи от 737 млн. крони (69.3 млн.евро).

С малко над 19,4 процента дял от европейския пазар, Scania заема водеща позиция в статистиката за регистрация на камиони над 16 тона през първото полугодие на 2019 г.. Този успех се обяснява главно с добрата реализация на новото поколение камиони на Scania. Scania предоставя видима полза за клиентите си, а моделът R 450 спечели престижната награда Green Truck Award 2019 като най-икономичното и устойчиво търговско превозно средство в своя клас. Компанията спечели наградата за трета поредна година.

<< Обратно към новините