BYD и Toyota ще работят заедно

26.07.2019

BYD и Toyota ще работят заедно

BYD Company Ltd. (BYD) и Toyota Motor Corporation обявиха, че са подписали споразумение за съвместно разработване на електрически превозни средства с батерии.

[✕]

Двете страни разработят съвместно седани и нископодови SUV-та, както и батерии за тези и други превозни средства и ще ги пуснат на китайския пазар под марката Toyota през първата половина на 2020 г..

BYD е основана през 1995 г. и започва в бизнеса с батерии като постепенно се превърна в компания за цялостни енергийни решения, произвеждаща не само електрифицирани превозни средства, но и други продукти, например големи клетки за съхранение на енергия. Името BYD означава Build Your Dreams, а основните части за електрифицираните превозни средства като батерии, двигатели и силова електроника са сред продуктите, които BYD разработва. През 2008 г. BYD стана първата компания в света, започнала масово производство на хибридни електрически автомобили (PHEV). От 2015 г. насам BYD е на челна позиция в световните продажби на електромобили и хибриди.

[✕]


През 1997 г. Toyota стана първата компания в света, която стартира масово производство на хибридни електрифицирани превозни средства. Постепенно тя се превърна в пионер в развитието на електрифицираните превозни средства и е натрупа богат набор от технологии, както и опит в разработването, производството и продажбата на електрифицирани превозни средства.

За да ограничат глобалното затопляне, BYD и Toyota се стремят да намалят емисиите на CO2 чрез насърчаване широкото използване на електромобили. Занапред BYD и Toyota ще използват електрифицираните превозни средства и технологиите за производство на батерии, които са придобили, и ще работят заедно за по-нататъшно развитие на електромобилите, които са привлекателни за клиентите им.

<< Обратно към новините