Toyota с решение за мобилност за Олимпиадата

22.07.2019

Toyota с решение за мобилност за Олимпиадата

Toyota разработва собствен автомобил, който да бъде използван по време на летните Олимпийски и Параолимпийски игри през следващата година в Токио.

[✕]

Автомобилът APM има за цел да придвижва възможно най-много хора между различните места, на които се провеждат състезанията в различните спортове. И тъй като за отдалечените на голямо разстояние спортни съоръжения ще бъдат използване както винаги до сега влакове, автобуси и микробуси, то APM ще придвижва хората до последния километър, т.е. непосредствено до епицентъра на събитията. По време на игрите следващото лято ще бъдат използвани около 200 подобни минибуса.


[✕]


Toyota APM ще е електрически задвижван и ще работи на къси разстояния. В автомобила ще може да се влиза и от двете страни, като капацитета му е за шест души на три реда седалки. Седалката на водача отпред е разположена централно в леко повдигната, така че шофьорът може да вижда всички пътници и техните индивидуални нужди при влизане и излизане. За пътниците в инвалидни колички трите места във втория ред седалки могат да бъдат сгънати.APM може да се използва и като аварийно и спасително превозно средство. Част от втория и целия трети ред седалки могат така да се конфигурират, че да освободят достатъчно пространство за носилка, на която нуждаещите се хора да бъдат транспортираи безопасно при необходимост. До носилката могат да седнат двама души от екипите на спешната помощ.

<< Обратно към новините