Дели иска работещ пакет Мобилност до 2 години

15.07.2019

Дели иска работещ пакет Мобилност до 2 години

Французойката Карима Дели бе преизбрана за председател на Комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент. Други кандидати за поста не се явиха.

[✕]

Според Дели, предизвикателствата, пред които ще се изправи транспортната комисия, са огромни. Тя заяви, че ще направи всичко необходимо до 2 години пакет Мобилност 1 да бъде внедрен в европейския транспорт.

"Никога не бих си помислила, че отново ще председателствам тази ключова комисия. Осъзнавайки своята отговорност, приех отново тази длъжност". Говорейки за предизвикателствата, пред които са изправени евродепутатите, Дели подчерта на първо място необходимостта от въвеждане на проекологични решения, защото, както тя отбеляза, „транспортът е много важен, защото генерира 30 процента от емисиите на CO2".

"Трябва да действаме, да улесним достъпа до транспорт, да увеличим мобилността, да гарантираме добри условия на работа в сектора и да се борим за възможно най-качествените транспортни услуги", добави тя, фокусирайки се върху по-нататъшната работа по пакета Мобилност 1. Според нея, от ключово значение е, пакетът да бъде завършен в следващите 2 години. Дели отбеляза, че последните 2 години са преминали в преговори по Мобилност 1, но този период вече е приключил.

Тя заяви, че ще направи всичко възможно, за да гарантира, че „амбициозната позиция, приета в Комисията“ ще бъде одобрена и останалите ръководни органи на ЕС. На тристранни срещи пакетът ще бъде обсъден заедно с представители на Европейската комисия и Съвета на Европейския съюз. Дели отново подчерта, че е необходимо да се въведат „нови социални регулации” и „да се елиминира на социалното отхвърляне”.

Заместник-председатели на новата транспортна комисия ще бъдат шведският политик Йохан Даниелсон, германецът Свен Шулце от Европейската народна партия, унгарецът Ищван Юхелуи, и още един германец - Ян-Кристоф Ойтен.

<< Обратно към новините