Алуминиев лафет за Nikola Trucks

03.07.2019

Алуминиев лафет за Nikola Trucks

Прототип, захранван с водород, използва лек компонент от SAF-HOLLAND.

[✕]

Алуминиев лафет FWAL-E на SAF-HOLLAND е част от стартъп в САЩ. Концепцията на Nikola Motor Company за автомобил, насочен към бъдещето, включва висококачествен и максимално олекотен компонент, монтиран на прототипите с водородно задвижване Nikola One и Nikola Two.

"Горди сме, че сме в авангарда на новите разработки с нашите седла SAF-HOLLAND. FWAL-E е единственият в света алуминиев лафет и за пореден път доказваме своето технологично лидерство,” каза д-р Райнер-Рудолф Гертнер, ръководител на Truck Business Europe в SAF-HOLLAND.

Лафетът FWAL-E е лек и не изисква гресиране

Кованият алуминиев лафет е с до 55 кг по-лек от другите модели. Монтажната система Weightsaver (опция) намалява теглото с още 35 кг. Технологията NoLube (без потребност от мазане) в съчетание с ниско износване, сменяеми плъзгащи се пластини и лагерни вложки е изключително икономична и екологична. FWAL-E е проектиран за товари до 20 тона и се предлага в три височини: 167, 197 и 219 мм.

Nikola Motor се старае да впечатли транспортната индустрия с електрическите си хибридни камиони: от 2020 г. моделите с горивни клетки Nikola One и Nikola Two ще бъдат на северноамериканския пазар - с мощност 1000 к.с., автономност над 1600 км, нисък разход, икономична и със съвременни функции за безопасност. Компанията развива и Nikola Tre с водороден двигател. Очаква се той да се появи по европейските пътища през 2022 г., с автономност 500 до 1200 км.

<< Обратно към новините