Новата California T6.1 - повече от кемпер и ван

02.07.2019

Новата California T6.1 - повече от кемпер и ван

Volkswagen Commercial Vehicles представи първите скици и информация за California 6.1. Новата версия на кемпер вана е подобрена в много аспекти.

[✕]

Интериорът е освежен, многофункционалният блок за управление на кемпера, разположен в конзолата на покрива е преработен и дигитализиран. Нови помощни системи подобряват безопасността и комфорта. Съвременно поколение инфотейнмънт с интегриран eSIM пък отваря света на мобилните онлайн услуги, а дигиталните инструменти са достъпни за първи път чрез Digital Cockpit. Предницата също е напълно преработена и има ударна визия.

Годишно се продават над 18 000 броя от модела California, което го прави кемпер ван №1 в света. Това е едновременно и кемпер, и ван - универсален и идеален за дълги пътувания и ежедневна употреба. Сега Volkswagen Commercial Vehicles допълнително е усъвършенствал популярния модел. Помещенията и спалните зони на фургона са деликатно подобрени и оптимизирани. Освен това, водачът и пътникът отпред се наслаждават на преработено табло, включващо нови инструменти - аналогови или като опция дигитални, както и на нови онлайн информационни системи.Както новия Multivan 6.1, така и California 6.1 разполага с електромеханично сервоуправление. Volkswagen Commercial Vehicles са използвали доста нови системи за подпомагане като Lane Assist, Side Protection и Trailer Assist. Благодарение на тях маневрирането с кемпер вана е детска игра. Системата за стабилизиране при страничен вятър прави пътуването с California 6.1 още по-безопасно. Новата California T6.1 ще бъде пусната на пазара с високоефективни 2.0-литрови турбодизелови двигатели с мощност до 146 кВ/199 к.с. Новото поколение кемпери ще отбележи световната си премиера в края на август на изложението Caravan-Salon в Дюселдорф.

<< Обратно към новините