Акционерите на WABCO одобриха сделката със ZF

28.06.2019

Акционерите на WABCO одобриха сделката със ZF

Холдингът WABCO, водещ световен доставчик на технологии и услуги за подобряване безопасността, ефективността и свързаността на търговски превозни средства, приветства решението на своите акционери да одобрят придобиването на компанията от ZF Friedrichshafen AG.

[✕]

ZF e частна глобална технологична компания и системен доставчик на леки автомобили, търговски превозни средства и промишлени технологии. На специално заседание на акционерите на WABCO в Ню Йорк притежателите на 68,44% от акциите на дружеството гласуваха за приемане на предложеното споразумение за сливане. В гласуването са участвали 71,97% от акционерите на WABCO.

Съгласно споразумението ZF ще придобие всички акции на WABCO при цена 136,50 долара за акция. Общата стойност на сделката надхвърля 7 млрд. долара.

Жак Ескюлие, председател и главен изпълнителен директор на WABCO, е изразил задоволство, че акционерите на WABCO са подкрепили сливането, с което са потвърдили, че сделката със ZF отговаря на повишаващите се изисквания към транспортната индустрия, а същевременно е осигурила сигурна стойност и ликвидност на своите акционери.

<< Обратно към новините