Shell България се включва в деня на пътната безопасност

28.06.2019

Shell България се включва в деня на пътната безопасност

Shell България подкрепя решението на Министерски съвет за обявяването на 29 юни за Ден на безопасността на движението по пътищата и ще се включи активно в отбелязването му. Инициативата цели да даде повече гласност на проблемите на пътя и да стимулира търсенето на ефективни решения.

[✕]

Безопасността е един от основните бизнес принципи на Shell в глобален мащаб. Цел нула при безопасността е важен индикатор за представянето на бизнеса на Shell. Постигането на устойчиви резултати е свързано най-вече с изграждането на активно отношение, нагласа и поведение на членовете на обществото. От 10 години насам Shell България ежегодно организира конференция „Пътна безопасност“, която обединява институциите, бизнеса, медиите и експертите в обща дискусия за проблемите на пътя. В рамките на събитието се представят добри практики и ефективни предложения по темата, които да ангажират бизнеса и съответните институции с конкретни решения.

„Shell има дългосрочен ангажимент към пътната безопасност в глобален план. Мащабът на този проблем е изключително сериозен в България и затова за нас е важно да споделяме международния си опит и практики и да участваме в търсенето на устойчиви решения. Приветстваме всички инициативи, които се борят с войната по пътищата, и затова ще се включим активно в Деня на безопасността на движението по пътищата. Призоваваме и нашите клиенти да направят същото”, коментира Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

[✕]


За да припомни колко е важно шофирането с колан и съобразена скорост, Shell ще позиционира симулатори, които пресъздават усещането при преобръщане на кола и при челен удар, на търговски обект Shell Изток на бул. „Цариградско шосе“ в посока изхода на София. Желаещите да изпробват симулаторите, могат да го направят на 29 юни (събота) от 09:00 до 13:00 ч. За да стимулира клиентите си да бъдат внимателни на пътя, компанията активно ще промотира Деня на безопасността на движението по пътищата чрез търговските си обекти и в социалните си канали.


 

<< Обратно към новините