Karsan атакува града с Atak Electric

28.06.2019

Karsan атакува града с Atak Electric

Шест години след появата на хедлайнера Atak, Karsan извади ново бижу от колекцията си градски автобуси. Atak Еlectric е перфектното съчетание на модерен дизайн, комфорт, екологичност и безкомпромисна визия.

[✕]

В това се убедиха всички, седнали зад волана на 8-метровия компактен автобус в BMW Driving Academy край Мюнхен. Именно там на бляскава церемония под аплодисментите на стотици гости, Atak Еlectric за първи път излезе на пътя. Във времената, когато електрификация е ключова дума в бранша на обществения транспорт, компания с традиции, амбиции и потенциал като Karsan очевидно е намерила собствения път към успеха. За целта на помощ идва верният съюзник - BMW, който е заредил Еlectric с необходимата електрическа мощ.

Atak Еlectric е оборудван с двигател и 5 пакета батерии на германския производител и това е една от причините да постигне върховите за този клас 300 км. пробег с едно зареждане. Електромоторът на BMW е от серията TM4, с максимална мощност 230 кВ и максимален въртящ момент 2400 Нм и нулеви емисии. От своя страна пакетът батерии е Li-ion 360 В, с общ капацитет 220 кВтч. Благодарение на това Atak Electric осигурява безпроблемно пътуване и автономност до 300 км дори в най-големите градове. В същото време опциите за зараждането му са доста прилични - 8 часа през нощта или за 2,5 часа на бърз режим.

[✕]
Автобусът лесно ще влезе в зоната на комфорт и на пътниците, и на водача. Atak предлага комфoртно пътуване във всякакви условия, благодарение на електрически управляемото въздушно окачване. Ниският под позволява на пътниците да се качат само с половин стъпка, а за инвалидните колички е предвидена специална рампа. Купето е просторно и удобно, дори при пълен капацитет от 57 пътници има достатъчно място за всички. Големите прозорци и дигиталният дисплей, разположен зад кабината на водача, предлагат панорамни гледки във всички посоки.

Atak Еlectric е прекрасна опция дори за по-неопитните шофьори, тъй като управлението му е много лесно и комфортно. Към напълно цифровото 12-инчово табло е добавен 10-инчов мултимедиен сензорен екран с цялата необходима на един водач информация. Седалката на шофьора е пневматична с 8-степенно регулиране, с 3-точков предпазен колан и лумбална опора. Перфектната видимост е гарантирана от системата камери, включваща задна, предна, вътрешна, плюс камера за служебната врата.

<< Обратно към новините