Внимание: задръствания в Тирол!

18.06.2019

Внимание: задръствания в Тирол!

Тази седмица е една от най-натоварените в Тирол, като блокирането на трафика е в общо четири дни, от които три поредни – 17, 18 и 19 юни.

[✕]

18 юни, вторник е втория пореден ден, в който товарният трафик през прохода Бренер в австрийските Алпи подлежи на ограничения. По време на т.нар. блокажи от 5.00 часа сутринта максимум от 250 до 300 камиона на час ще бъдат пропускани да преминават немско-австрийската граница в южна посока и да се движат по магистрала A12 в Австрия.

Шофьорите на камиони, които преминават през провинция Тирол през последните седмици, със сигурност са ядосани от блокажите и проверките, въведени от местните власти.

На 19 юни ще бъде третият пореден блокаж на товарния трафик през прохода Бренер тази седмица. Следва ден без блокаж и на 21 юни шофьорите отново трябва да се въоръжат с търпение, защото тогава е последният за седмицата, а също така и за месеца блокаж в Тирол.

Още сутринта към 8.30 ч. на 18 юни задръстванията от камиони преди граничния контролно-пропускателен пункт Киферсфелден от германска страна достигна 20 км.

<< Обратно към новините