Западните превозвачи обединяват сили

13.06.2019

Западните превозвачи обединяват сили

Битката за пакет Мобилност 1 все още не е приключила. Западните превозвачи правят обединение, за да отстояват своите искания.

[✕]

Наскоро 3 асоциации за автомобилен транспорт обявиха засилване на сътрудничеството си, за да лобират за разпоредбите на трите пакета за Мобилност. Германската асоциация за автомобилни превози и логистика (BGL), Френската асоциация за автомобилен транспорт (FNTR) и Скандинавската логистична асоциация (NLA - Асоциация на превозвачите от Норвегия, Дания и Швеция) създадоха „офис общност“. В момента тече подготовката на новия офис, който е планирано да отвори на 1 август 2019 г.

„В този особено важен момент за автомобилния товарен транспорт засиленото сътрудничество между нашите асоциации дава ясна добавена стойност“, каза проф. Дирк Енгелхард, говорител на Управителния съвет на BGL.

[✕]


„Нашата цел е да продължим напред с трите законопроекта на Пакета за мобилност 1, така че нашата индустрия да остане конкурентоспособна в социално устойчива среда, докато се придвижваме към по-устойчив и цифровизиран транспортен свят“, каза Ерик Остергаард, президент на NLA.

„Заедно, от името на хилядите компании, които са членове на нашите асоциации ще можем още по-добре да предадем нашите убеждения на обществеността и на европейските ръководители, за да може пазарът на автомобилен товарен транспорт да продължи да изпълнява мисията си през следващите години“, каза Флоренс Бъртело, генерален делегат на FNTR.

<< Обратно към новините