Новата кабина XXL FH на Volvo - дом на колела

03.06.2019

Новата кабина XXL FH на Volvo - дом на колела

Новата кабина XXL FH на Volvo Trucks предоставя на шофьорите истински дом далеч от вкъщи. Тя е по-голяма, с увеличена площ за съхранение и с едно от най-големите легла в бранша.

[✕]

Така кабината FH предлага комфортен живот при пътувания на дълги разстояния. Новата XXL версия е проектирана да бъде хотел за шофьорите, които изпълняват тежки и дългосрочни курсове. Разликата със старата версия е наистина голяма. Кабината има с 600 литра по-голям обем от просторната FH, което дава на водачите много повече място за движение.

Тя включва и по-голямо легло, както и много допълнителни, лесни за достигане багажни отделения. FH на Volvo Trucks е реконструирана чрез преместване задната стена на кабината с 25 см назад и укрепване с допълнителни задни носещи колони. Резултатът е много по-дълга кабина, достатъчно здрава, за да отговаря на стандартите за безопасност на Volvo Trucks.

„Искахме много по-голяма кабина, достатъчно силна, за да издържи на тестовете ни за челни удари, без да добавя прекалено много тегло. Кабината XXL се справя и на двата фронта, ”казва Ларс Франк, продуктов мениджър специални предложения във Volvo Trucks.

За да осигури добър нощен сън, XXL кабината предлага едно от най-големите легла. То е с 13 см по-дълго от стандартното FH и с 25 см по-широко. Това дава на шофьора допълнително пространство за главата и за разтягане. Новият матрак е направен с S-Touch технология с интегрирана възглавница от полиетерна пяна на всяка пружина.


„Добре отпочиналият водач е по-безопасен и по-щастлив. Затова искахме да предложим наистина голямо и изключително удобно легло, ”казва Жоаким Вернерсон, главен мениджър специални превозни средства на Volvo Group Trucks Technology.

Вътрешността на кабината е проектирана да бъде едновременно гъвкава и практична. С 50 литра допълнително място за съхранение във всяко отделение под леглото, водачите могат да вземат много повече лични вещи на дълги пътувания. Долното легло може да бъде поръчано с функция за накланяне за по-голяма гъвкавост и комфорт.

<< Обратно към новините