Daimler: до 10 г. ще имаме работещ автономен камион

30.05.2019

Daimler: до 10 г. ще имаме работещ автономен камион

Следвайки примера на електромобилността, сега Daimler Trucks консолидира всичките си дейности свързани с автономното шофиране под една шапка, за да създаде камион отговарящ на четвъртото ниво на автономност.

[✕]

Следвайки примера на електромобилността, Daimler Trucks обединява всички свои дейности, свързани с автоматизираното шофиране под един покрив в новосъздадения отдел Autonomous Technology Group. Технологичната група работеща върху автоматизацията трябва в рамките на 10 години да разработи поредица от готови за полеви изпитания камиони от четвърто ниво на автономност. Ниво 4 на автоматизиран транспорт означава, че превозните средства са изцяло автоматични, но все още се нуждаят от контрол. При следващото, Ниво 5 на автоматизираност, автомобилите са изцяло автономни, без да се нуждаят от директна човешка намеса в своята работа.

От 1 юни 2019 година Daimler Trucks обединява научноизследователската и развойна дейност, както и развитието на необходимата инфраструктура и тестването, които до сега бяха част от различни пилотни проекти. Новото звено ще бъде ръководено от д-р Петер Шмит, досегашен ръководител на стратегията на Daimler Trucks. По същия модел в Daimler Trucks са обединени под един покрив дейностите по разработването и тестването на електрически камиони.


Д-р Петер Шмит, ръководител на Autonomous Technology Group.


За да бъде готов първият камион с Ниво 4 на автономност за производство, Daimler Trucks инвестира повече от половин милиард евро. Наскоро Daimler придоби мажоритарен дял в специализираната в автоматизирано шофиране американска компания Torc Robotics.

<< Обратно към новините