IVECO BUS изпрати Urbanway в Брюксел

29.05.2019

IVECO BUS изпрати Urbanway в Брюксел

IVECO BUS официално достави първите 15 хибридни електрически автобуса Urbanway на брюкселската общинска транспортна компания STIB-MIVB. Това е първата партида екоавтобуси от подписаното рамково споразумение през септември 2017-а за доставка на 141 превозни средства. Поръчката трябва да бъде изпълнена до 2020 година.

[✕]

Хибридът Urbanway съчетава отлична достъпност, висок капацитет за превоз на пътници и екологичност. Ниският под подобрява движението на пътникопотока. Зоната на комфорт, предназначена за потребители със затруднено придвижване, и допълнителните модулни зони, могат да поберат инвалидни или детски колички. Urbanway предлага капацитет за пътници до 130 души.

Автобусът е с драстично намалени вредни емисии и разход на гориво. Това превозно средство съчетава електрическа система за задвижване с двигател Euro VI и система за съхранение на енергия от най-новото поколение. Системата за управление на задвижването оптимизира разхода на гориво и вредните емисии, като същевременно възстановява и съхранява кинетичната енергия, освободена при натискане на спирачките.

Функцията Arrive & Go позволява работа в 100% електрически режим с нулеви емисии при приближаване и напускане на автобусни спирки или светофари. Разходът на гориво на превозно средство се намалява с 30%, а емисиите на CO2 също могат да бъдат намалени с до 30% в сравнение с дизеловите автобуси. Това значи 35 тона годишно по-малко въглероден двуокис.Двигателят Tector 7 е с 286 к.с. и е произведен от FPT Industrial, бранд на CNH Industrial. Той е съвместим с HVO биогориво от второ поколение и подобрява производителността. Комплексно, въглеродните емисии тук могат да бъдат намалени с до 90% в сравнение със стандартния дизелов двигател. Освен това Urbanway е почти безшумен, което е от полза за комфорта на пътниците, водача и жителите на града.

„Радваме се да присъстваме на представянето на Urbanway. Тази доставка е първият етап от успешния преход към устойчива мобилност за STIB-MIVB и IVECO BUS се гордее с това, че е ключов партньор в този процес. Опитът ни и лидерската позиция в този бранш ще бъдат в услуга на Брюксел и неговите жители. Градът очевидно е тръгнал по пътя на електромобилността”, каза Стефан Еспинасе, бранд мениджър на IVECO BUS.


 

<< Обратно към новините