Хари Уолтърс - лидерът в "кабината" на DAF Trucks

15.05.2019

Хари Уолтърс - лидерът в

След като миналата година отпразнува своя 90-ти юбилей, DAF изглежда по-мотивирана отвсякога да поставя рекорд след рекорд. Компанията, базирана в Айндховен, вече има и нов капитан. Това е 48-годишния инженер Хари Уотърс, който преди 23 години е започнал от най-ниската стълбица като стажант в DAF.

Уолтърс пое длъжността президент на DAF Trucks на 1 септември 2018 г. и имаше честта да отчете една от най-силните години в историята на компанията. С продадените почти 320 000 превозни средства, през 2018-а европейският пазар за тежкотоварни камиони почти се върна към рекордните нива от 2008 година. DAF увеличи пазарния си дял в сегмента до 16.6%, което направи от компанията втория по големина производител на камиони в Европа.
 
DAF е пазарен лидер в сегмента на влекачите, както и марка №1 по внос в Германия, освен това рязко увеличи популярността си на международните пазари. През 2018-а в страни извън Европа са продадени над 8 500 камиона DAF, с около 65% повече от 2015 година.

"Тайната на успеха ни? Нашите отлични камиони. Клиентите ни наистина оценяват това, което новите ни модели от сериите CF и XF могат да предложат. Това е комбинация от надеждност, нисък разход на гориво и комфорт. Последното е важно, като се има предвид, че част от транспортните оператори имат по-ниски печалби заради недостига на шофьори. Но камионите са само едно зъбно колело в машината.

Всеки водещ производител на камиони трябва да е организирал перфектно всички елементи от дейността си. Тук включвам безотказно снабдяване с части, широк спектър от финансови услуги, договори за ремонт и поддръжка, лесен достъп до данни чрез първокласна система за управление на автопарка, каквато е DAF Connect. Трябва да виждаме цялостната картина, включително отлична дилърска мрежа. В DAF съзнателно решихме да работим с мрежа от независими партньори. Нашите дилъри са предприемачи, готови да положат допълнителни усилия за клиента", каза Уолтърс.
 
Още от интервюто на новия президент на DAF четете в следващия брой на сп. „Камиони“.

<< Обратно към новините