Приключва изграждането на 6,5 км участък от АМ Струма след Благоевград

15.05.2019

Очаква се откриването на отсечката да се състои преди предстоящите почивни дни

Приключва изграждането на 6,5 км участък от АМ Струма след Благоевград

Движението по 6,5 км от АМ Струма след Благоевград ще бъде пуснато. В заключителен етап са строителните работи в участък, част от лот 3.1 на магистралата между Благоевград и отсечката преди бъдещия тунел Железница. 

[✕]

Целта е да се облекчат пътуващите към Гърция при предстоящите почивни дни и активния летен сезон. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, цитирана от пресцентъра на МРРБ. От институцията обаче не посочват точен ден и час на пускане на участъка в експлоатация.

Участък 1 от лота започва от края на изградения през ноември 2015 г. лот 2 Дупница – Благоевград и продължава до новоизградения п.в. Благоевград-Юг, който се намира след ел.подстанцията на главен път Е-79. Дължината на отсечката е около 6,5 км. Чрез нея ще се избягва влизането в Благоевград и създаването на тапи  в градските кръстовища.

[✕]

Лот 3.1 е с обща дължина 12,6 км. Проектът включва изпълнението на два участъка, като работата по втория продължава.

Вече приключи и преместването на археологическите находки, които бяха разкрити по трасето на магистралата край село Покровник. Индикативната стойност на извършваните дейности по преместване и теренна консервация на археологическите ценности, както и изграждането на подпорна стена за отделянето им от трасето на автомагистралата е 1,2 млн. лв.

На следващ етап ще бъде изработването на интегрирана консервация на археологическия парк и проект за цялостното му експониране и социализация.

 

<< Обратно към новините