Irizar ie tram влезе и в Швейцария

10.05.2019

Irizar ie tram влезе и в Швейцария

Испанската компания за електромобили Irizar продължава експанзията си в Централна Европа.

[✕]

След като подписа договор за 10 нови трамвая в Дюселдорф, Германия, следващата спирка на Irizar е швейцарският град Шафхаузен. Там ще бъдат доставени 15 електрически метробуси с нулеви емисии, заедно с необходимата инфраструктура за зареждането им.

Проектът е уникален, тъй като енергията, необходима за зареждане на станциите, ще бъде генерирана директно от река Рейн. Irizar сключи договор за доставка на първа линия електрически автобуси за град Шафхаузен, след като спечели публичен търг. Той включва общо 15 (12 и 18-метрови) автобуси Irizar ie tram с нулеви вредни емисии, плюс 12 станции за бързо зареждане и 16 станции за зареждане в депо. Това е част от проекта за електрифициране на обществения транспорт в Шафхаузен, в чиято втора фаза - през 2022-2027-а, превозните средства се очаква да достигнат 47, заедно с 20 станции за бързо зареждане и 51 станции за зареждане в депо.

Irizar ie tram е напълно безшумен автобус, който не изхвърля вредни емисии. Той се отличава с интегрираната технология на Irizar Group, съчетаваща в едно управлението на електрониката, съхранението на енергия и комуникационната система. Отличава се с чист, минималистичен дизайн и специфични функции, създаващи лесно разпознаваеми идентичност и образ. Достъпността, безопасността и комфорта на пътниците са водещи. Интериорът е колоритен, удобен за ползване, просторен и безопасен.

Електрическият Irizar ie-tram е решение за масовия градски транспорт на пътници по силно натоварените автобусни линии. По капацитет и ефективност той е сравним с трамвай. Вариантите за конфигурация при ie-tram предполагат широка сфера на приложния от страна на транспортните оператори или общините. Моделът, например, може да бъде оборудван с общо осем плъзгащи врати от двете страни, което го прави идеален за BRT-трасета (Bus Rapid Transit) дори и в по-малки градове с транспортни проблеми.


 

<< Обратно към новините