Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

PSA ще произвежда ванове в Полша

09.05.2019

PSA ще произвежда ванове в Полша

Френският производител PSA ще започне да произвежда до края на 2021 година големи ванове в завода си в полския град Гливице.

[✕]

Заводът ще бъде адаптиран, така че да отговори на необходимостта от допълнителни мощности за Opel и Vauxhall в резултат на адаптирането на марките към новите платформи, идващи от PSA.

„Инвестицията има за цел да се увеличи производствения капацитет на завода в Гливице до 100 000 вана“, посочи френската компания в комюнике, без да уточнява на колко възлиза инвестицията.

PSA обяснява, че преустройството на завода в Гливице - един от обектите на Opel/Vauxhall, придобит при купуването на европейския филиал на General Motors, е свързано с това, че италианският завод в Севел, където от десетки години се произвеждат големи ванове Peugeot и Citroеn съвместно с Fiat Chrysler, е надвишил производствените си мощности през последните 3 години.

PSA, който е европейски лидер на пазара на лекотоварни превозни средства, възнамерява да увеличи пазарните си дялове в Европа и да ускори развитието си в други региони.

<< Обратно към новините