Шофьор спаси живота на колега!

25.04.2019

Шофьор спаси живота на колега!
Ричард „Рики“ Шиърър - един истински герой.

Понякога е необходимо съвсем малко, за да направиш нещо толкова голямо!

[✕]

Няма и месец откакто Ричард „Рики“ Шиърър, постъпва на работа в транспортната компания Hirschbach от Северна Каролина, и той вече е герой за всички свои колеги във фирмата и по цял свят. Бивш професионален войник с две мисии извън границите на САЩ, отскоро той е шофьор на товарен автомобил. Както всеки истински герой, за подвига разбрахме не от него, а от компанията, за която работи.

„Рики“ спокойно си чакал да разтоварят полуремаркето му. Отворил прозореца на кабината и си пуснал тиха музика. Внезапно чул силен женски писък и моментално изскочил и се затичал към мястото. Когато пристигнал той заварил отчаяна жена и лежащ в безсъзнание на земята мъж. Шиърър веднага започнал да оказва първа помощ и не престанал да прави сърдечен масаж и да обдишва пострадалия мъж докато не пристигнала медицинска помощ. Парамедикът продължил да оказва първа помощ, макар да изглеждало, че мъжът си е отишъл. „Рики“ се отдръпнал и се върнал в кабината на камиона си в шок, но и дълбоко натъжен, че не е успял да помогне на изпадналия в нужда човек.

[✕]


Няколко минути по-късно на вратата на „Рики“ се почукало. Когато отворил видял полицай, който му казал: „Синко, не зная кой си, но Господ те изпрати тук в точния момент, защото ти спаси живота на този мъж.“ Оказало се, че първата помощ, която оказал „Рики“ е била от решаващо значение, за да остане мъжът жив.

По-късно станало ясно, че двойката, на която помогнал Ричард Шиърър всъщност са негови колеги, които работят за друга фирма - KLLM Transport. Понякога е необходимо съвсем малко, за да направиш нещо толкова голямо!

<< Обратно към новините