Търси се най-добрият шофьор на камион

16.04.2019

Търси се най-добрият шофьор на камион

Едно от най-мащабните и дългогодишни състезания за професионални шофьори търси най-добрият български шофьор в националния финал на надпреварата организирана от Scania.

[✕]

„Най-добър европейски шофьор на камион“ е най-голямото състезание за шофьори професионалисти в света организирано от Scania. От 2003 година, когато се провежда първото издание, в него са се включили над 350 000 участници от близо 40 държави. Тази година битката продължава и вече сме на предпоследната права – националният финал.

Водачът е най-важният фактор за безопасността на пътя и постигането на устойчивост в транспорта. Областите, върху които Scania се фокусира са околна среда, безопасност, устойчивост и икономията на гориво. Предизвикателството е със състезателен характер и измерва важни за транспортната професия умения, които победителят трябва да овладее до съвършенство, за да спечели. Европейският финал ще се проведе в Сьодертале, Швеция на 25 май 2019 г., където участници от над 40 европейски държави ще се състезават в битката за голямата награда – чисто нов камион Scania.

[✕]


За да участваш, ти трябва:
- Валидно свидетелство за управление на МПС с категория C+E;
- карта за тахограф;
- валидна карта за квалификация на водач на МПС
- да управляваш безопасно, устойчиво и за време.

Шофьорът, който допусне най-малко грешки докато се надпреварва с времето, печели. Тримата финалисти, които се справят най-добре в състезанието, ще получат възможност да отидат на финала на състезанието в Швеция, който ще се проведе в края на месец май. Първият сред тях ще представи страната ни пред общността и ще се състезава с финалистите от останалите европейски държави, взели участие в надпреварата.

<< Обратно към новините