Световна премиера на Volkswagen T6.1

11.04.2019

Световна премиера на Volkswagen T6.1

След световната премиера на Multivan 6.1 през февруари, Volkswagen Nutzfahrzeuge показа пред света и новия Transporter 6.1 в Мюнхен.

[✕]

Форумът избран за дебют на новия вариант на бестселъра при средноразмерните ванове, който в инженерно отношение до голяма степен е преработен, не би могъл да бъде по-добър – изложението bauma 2019 в Мюнхен. То се счита за най-голямото в света търговско изложение за строителни машини и техника от всякакъв вид. От 8 до 14 април се очакват над половин милион посетители от над 200 страни на bauma 2019 и именно пред тях Volkswagen Nutzfahrzeuge показва новия Transporter 6.1.

Новият T6.1 дебютира в Мюнхен с неизмеримо разнообразие от варианти на каросерията на превозното средство: панел ван, комби, единична или двойна кабина. С такава широка палитра от възможности Volkswagen Nutzfahrzeuge предлага идеалното превозно средство за всеки бизнес и по този начин е решение за всяко едно транспортно предизвикателство в този сектор.Подразделението за лекотоварни автомобили на Volkswagen съзнателно избраха индекса 6.1 за това широкообхватно обновление на шестата генерация на Transporter. Това е така, защото направените технически промени далеч надхвърлят нормалното обновяване на модела. Пример за това е преминаването от хидравлично към електро-механично управление на кормилната уредба. Смяната на системата е толкова сложна, че обикновено тя се прави само когато се подготвя напълно обновено следващо поколение на модела. В резултат на електро-механичното кормилно управление, в модела се въвежда изцяло нов спектър от системи за подпомагане работата на водача и по този начин значително се увеличава нивото на безопасност и лекотата при управление. Новите системи за подпомагане на шофьора включват технологии като Lane Assist (активно поддържа движението на автомобила в собствената лента), Park Assist (позволява паркиране с автоматично управление), странична защита (предупреждава, ако ванът се приближи опасно до препятствия или пешеходци), предупреждение за трафик зад автомобила (осигурява защита при заден ход от мястото на паркиране) и асистент за закачане на ремарке (благодарение на автоматичното управление прави маневрирането за закачане на ремаркето лесно като детска игра). Гамата от нови системи се допълва от динамична функция за показване на пътни знаци, налична в комбинация с навигационна система. Друга стандартна характеристика за вариантите панел ван и комби е новата система Cross Wind Assist. Тя стабилизира T6.1, ако бъде изненадан от силен порив на вятъра, например при преминаването на мост. Стандартно обновеният Transporter притежава системата за спиране след сблъсък и асистент за потегляне от наклон.Transporter 6.1 идва с високоефективни 2-литрови турбодизелови двигатели покриващи стандарта за емисии Евро-6d. Двигателите 2.0 TDI се с мощности от 90, 110, 150 и 199 к.с. Версиите с мощности 150 и 199 к.с. по избор ще се предлагат със задвижване на всички колела (4MOTION). Въз основа на партньорство с тунинг компанията Abt, Volkswagen T6.1 ще се предлага и като превозно средство с нулеви емисии. Електромоторът е с мощност от 112 к.с. и може да транспортира полезен товар до 1,2 тона. Капацитетът на акумулаторите до 77,6 кВтч дава възможност за автономен пробег до 400 км и превръща електрическите версии в идеалния вариант за търговска употреба в градска среда.

<< Обратно към новините