Желязков: този пакет Мобилност не може да има бъдеще!

26.03.2019

Желязков: този пакет Мобилност не може да има бъдеще!

Бесен съм от внасянето на Пакета за мобилност I в дневния ред на Европейския парламент!

Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков след гласуването на дневния ред на предстоящото пленарно заседание на Европейския парламент в сряда 27 март. По думите му този Пакет мобилност, в този му вид няма и не може да има бъдеще. Той е против принципите на Европейския съюз, на европейското право, на Лисабонския договор и е напълно дискриминационен към държавите от периферията на Съюза, беше категоричен Росен Желязков.

Българският министър изрази разочарованието си от това, че само 2 гласа не достигнаха да отпадне Пакетът от дневния ред. „Гласовете бяха 156 на 154. Само два гласа не ни достигнаха да отложим спорните текстове за следващия парламент. Ние имаме 17 члена в Европейския парламент от 700, и тези 17 можеха да решат проблем на половин Европа. Отговорността да си депутат в Европарламента е огромна. Благодаря на тези които бяха в зала, останалите няма да коментирам“, отбеляза министър Росен Желязков.

По думите на министър Желязков гласуването ясно показва сериозното разделение в Европейския съюз. „Ние искаме най-добрия вариант не само за България, а и за Европа, защото сме европейци“, каза още Желязков. Той подчерта, че е недопустимо да се решават въпроси на конкурентоспособността със протекционистки законодателни решения, които фрагментират транспортния пазар в Съюза.

<< Обратно към новините