Busworld Централна Азия през юни

12.03.2019

Busworld Централна Азия през юни

От 25 до 27 юни Busworld организира второ ново изложение за 2019 година. Този път форумът, Busworld Централна Азия, ще се състои в най-големият град в Казахстан – Алмати.

С площ от 2,7 млн. кв. метра, Казахстан е най-просторната държава в света без излаз на море. По размери тя голяма колкото Западна Европа и почти цялата й част се намира в Азия, с изключение на малка част, която е разположена на запад от планината Урал, т.е. в Източна Европа. Столица на страната е Астана, но до 1997 година това е Алмати – най-големият тогава, а и сега град в държавата.

Страната е с голяма и работеща икономика. Ето защо тя е незаобиколим фактор в Средна Азия и съвсем естествено през нея минава планираният Нов път на коприната, който ще бъде новият мост между Азия и Европа. Освен икономически гигант, Казахстан представлява и интересен пазар за производителите на автобуси. В градовете се движат модерни с чисти двигатели нископодови автобуси произведени в Западна Европа, Китай и Южна Корея.

Преди няколко години Iveco достави 350 автобуса задвижвани с копресиран природен газ (CNG) за нуждите на обществения транспорт на столицата Астана.

<< Обратно към новините