Volvo FH с I-Save намалява разходите за гориво с до 7%

07.03.2019

Volvo FH с I-Save намалява разходите за гориво с до 7%

С цел да осигури максимална горивна ефективност на своите клиенти, Volvo Trucks представя Volvo FH с I-Save.

[✕]

Чрез комбиниране на новия двигател D13 Turbo Compound с допълнително усъвършенствани настройки за пестене на гориво, това ново решение може да намали разходите за гориво с до 7% при превози на дълги разстояния. Това се постига без компромиси с динамиката на движение на товарните автомобили.

Търсенето на транспортни услуги в Европа нараства и товарните автомобили покриват все по-дълги разстояния. В същото време транспортните фирми са изправени пред покачване на цените на дизела, което оказва натиск върху рентабилността.

„Volvo FH с I-Save е нашият отговор на това предизвикателство. Това е цялостно решение, което съчетава най-новите ни технологии за значително намаляване на разхода на гориво при курсове на дълги разстояния. И това се постига без компромис с динамиката на движение на камиона“, казва Рогер Алм, президент на Volvo Trucks.В сърцето на Volvo FH с I-Save е новият D13 Turbo Compound – най-икономичният двигател за превози на дълги разстояния на Volvo Trucks. Той е оборудван с бутала с патентована вълнообразна повърхност, която подобрява горенето и увеличава ефективността чрез насочване на топлината и енергията към центъра на цилиндрите. Остатъчната енергия в отработените газове след това се използва за задвижване на допълнителна турбина, която е част от Turbo compound.

Двигателят D13 Turbo Compound осигурява до 300 Нм допълнителен въртящ момент, който допринася за поддържане на постоянна скорост при движение по магистрала. Това е идеално решение за компании за международен транспорт.

Другите характеристики на I-Save включват нови задни оси, актуализирана система I-See, базирана на карти, която анализира и се адаптира към предстоящите изкачвания по маршрута и включва оптимизирано превключване на предавките при пътувания на дълги разстояния. Комбинираното повишаване на ефективността на всички тези продукти и услуги може да доведе до икономия на гориво до 7% в сравнение с двигател D13, Евро-6, версия D*.

„Ние разработихме индивидуално всеки аспект на I-Save, за да е подходящ за транспортни компании с превози на дълги разстояния, особено за тези, чиито товарни автомобили обикновено изминават повече от 120 000 км годишно“, обяснява Матс Францен, директор Силови линии във Volvo Trucks. „Колкото по-дълго шофират, толкова по-голям е потенциалът за спестяване. Това е мощен двигател, който осигурява високоефективно и безпроблемно шофиране.“Поръчки за Volvo FH с I-Save ще се правят от 11 март 2019 г. на европейските пазари.

*Заб.: D13 Turbo Compound Евро-6, версия D, с пакет за горивна ефективност (I-Save) спрямо D13 eSCR Евро-6 версия D без пакет за горивна ефективност. Действителната икономия на гориво ще варира в зависимост от много фактори, като използването на круиз контрол, реалната топография, шофьорския опит на водача и метеорологичните условия.

Volvo FH с I-Save разполага с:
- D13 Turbo Compound двигател 460 к.с. (при 2600 Нм) или 500 к.с. (при 2800 Нм);
- Нови задни мостове;
- Изключване на двигателя при празен ход;
- I-Cruise с I-Roll, който регулира скоростта, за да намали разхода на гориво;
- Актуализирана система I-See;
- Актуализирана автоматизирана трансмисия I-Shift с пакет за горивна ефективност.

<< Обратно към новините