Irizar ie: тих градски работник

05.03.2019

Irizar ie: тих градски работник

Irizar предприема още една стъпка напред в своя ангажимент за устойчива градска мобилност чрез включване на камиона Irizar ie в своята гама от продукти с нулеви емисии.

[✕]

Стилният камион на испанският производител е иновативно електрическо превозно средство, което отговаря на няколко пазарни нужди и дава възможност за шофиране в градовете и градските зони, без да създава атмосферно или шумово замърсяване.

Irizar представи новия си електромобил - камиона Irizar ie, в рамките на първото издание на Конгреса за устойчива градска мобилност, който се проведе в Билбао от 20 до 23 февруари 2019 година. Камионът е резултат от проект за научноизследователска и развойна дейност на Irizar и е разработен заедно с групата FCC, която е световен лидер в екологичните услуги, интегрираното управление на водите и развитието и изграждането на инфраструктура и други технологични центрове. „Групата FCC допринесе с огромните си познания и опит в експлоатацията на градските услуги и резултатът от успешното сътрудничеството е първият произведен прототип камионът Irizar ie. Той представлява камион с надстройка за странично товарене и събиране на отпадъци“, се казва в прессъобщението на Irizar.Основните характеристики на най-новото превозно средство на Irizar Group са неговият съвременен дизайн, безопасност, производителност и управление. Камионът Irizar ie е създаден за работа в градски и междуградски условия, без да създава атмосферно или акустично замърсяване. Ниското му ниво на шум прави възможно с него да се работи през нощта и по този начин да се намали трафика през останалото време, когато има повече задръствания. Очаква се Irizar ie да е достъпен на пазара през следващите няколко месеца.

<< Обратно към новините