Световна премиера на Volkswagen T6.1

25.02.2019

Световна премиера на Volkswagen T6.1

Volkswagen освежи своя модел T6 с нова версия.

[✕]

Почитателите на Bulli ще трябва да почакат за нова, седма генерация на любимия си модел, но в цифровата епоха VW извадиха пред света варианта T6.1. Сериозно обновяване, повече от обикновен фейслифт, но според компанията не и достатъчно, за да бъде представен като седмо поколение на хитовия ван.

Основната техническа иновация е реализирана от Volkswagen заедно с партньорите от тунинг компанията Abt. Това е подобреното управление, което позволява използването от водача на разнообразни нови помощни системи. Конкретно, новото кормилно управление е електромеханично вместо хидравлично. То дава на Т6.1 достъп до всички системи в помощ на водача, които по-големият брат Crafter вече разполага: страничен стабилизатор при наличие на силен вятър, система за движение в лентата, помощник при паркиране и при закачане на ремарке.„С T6.1 искахме да поставим нови стандарти по отношение на безопасността и комфорта. За нас беше особено важна стабилността при шофиране. И тук постигнахме значителен напредък“, обобщава Александър Хицингер, ръководител на отдела за техническо развитие във Volkswagen.

Новата информационно-развлекателна система е достъпна в два варианта: 8,0-инчов Discover Media и 9,2-инчов Discover Pro. Системата има достъп не само до досега известните функции, но и до стрийминг услуги като Apple Music, Spotify и други. Въпреки това, в зависимост от оборудването е необходима СИМ карта. Това позволява достъп до други онлайн услуги в допълнение към музикалните такива, обобщени от VW с ключовото Volkswagen We.От страна на двигателите, Volkswagen продължава да разчита на 2-литровия TDI Евро-6d с мощност от 90 или 110 к.с. По-мощните двигатели остават същите: предлагат се и с възможност за задвижване на четирите колела при варианта с мощност от 150 к.с., както и във варианта със 199 к.с.

В сътрудничество с партньора Abt, VW са разработили електрическо задвижване за T6.1. Електромоторът е с мощност от 112 к.с. и осигурява до 400 км автономен пробег.

<< Обратно към новините