Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

FCA и Groupe PSA – заедно поне до 2023

18.02.2019

FCA и Groupe PSA – заедно поне до 2023

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) и Groupe PSA обявиха, че са подписали ново споразумение, според което съвместната им работа при лекотоварните автомобили ще продължи поне до 2023 година.

[✕]

Съвместната работа на FCA и Groupe PSA има 40-годишна давност и ето че ще продължи поне още 4 години. Заводът им Севел е „сърцето“ на лекотоварните представители на компанията Fiat. Но също така и на френския гигант PSA, тъй като той е съвместно предприятие с 50:50% дялово участие на двете страни. Построен е в началото на 80-те години на миналия век и започва работа през ноември 1981 година. Тогава в него работят малко над 600 служители и произвеждат по около 70 превозни средства на ден. Днес ежедневното производство възлиза на 1200 единици и понастоящем в него работят около 6400 служители. Заедно с доставчиците в района, заводът Севел осигурява около 12 500 работни места.

В завода се произвеждат Fiat Ducato, Peugeot Boxer и Citroën Jumper, както и варианти, носещи емблемите на Opel и Vauxhall. Нарасналите нужди на пазара са довели до решението на мениджърите на двата автомобилни гиганта да увеличат производствения капацитет. Това ще стане с допълнителни работни смени.

<< Обратно към новините