Уверено по пътищата с Bridgestone Blizzak LM005

14.02.2019

Уверено по пътищата с Bridgestone Blizzak LM005

Bridgestone прилага най-новите технологии, за да постигне върхови резултати на мокра, снежна и заледена настилка.

[✕]

Най-големият производител на гуми и каучукови изделия в света обнови своята гама премиум зимни гуми Blizzak. С уникалната шарка на протектора и с най-модерната технология на Bridgestone Nano Pro-tech™, Bridgestone Blizzak LM005 предоставя на водачите изключителен контрол и безопасност дори в трудни условия. С тези гуми без шипове водачите могат да постигнат максимални резултати на мокра, снежна и заледена настилка.

Подготвени за неочакваното
Зимата в Европа става все по-непредсказуема, с екстремни валежи, често падане на температурите под нулата и снеговалеж в някои райони за първи път от години. В такива трудни условия запазването на правилната траектория и дистанция е изключително важно за всички водачи. Когато вали сняг и особено когато е заледено, дори рутинни действия като изкачване по хълм или избягване на препятствия стават трудни за изпълнение. Затова от голямо значение е добрата работа на гумата - единствената част от автомобила, която докосва пътя.

В Bridgestone са разработили Blizzak LM005 на базата на проучване измежду 20 000 шофьори в цяла Европа. Отчетени са очакванията и реалните проблеми, които водачите срещат, така че гумата да им предложи изключителна управляемост и безопасност във всякакви зимни условия, особено на сняг и лед.

Възможно най-добри резултати
Тествана в различни условия на сняг, за да се осигури най-добра цялостна работа, Bridgestone Blizzak LM005 постига изключителни резултати върху сняг и лед плюс най-доброто в класа сцепление и спиране на мокра настилка. В тестове, проведени от TÜV SÜD - един от най-уважаваните независими автомобилни изпитателни центрове в Европа, Blizzak LM005 е класирана на второ място сред преките си конкуренти при спиране и сцепление на сняг, и при спиране на лед.

Blizzak LM005 е отличена с най-висок клас в категория сцепление на мокра настилка. Така тя е най-високо оценената зимна гума за спиране и завиване на мокро в изпитанията на TÜV SÜD, както и първата зимна гума, чиято пълна гама е оценена от ЕС с етикет – клас „А“, за сцеплението при мокра настилка.

Изброените високо оценени качества на Bridgestone Blizzak LM005 са ключови, защото в множество европейски страни през зимата преобладава дъждовно и влажно време.

Динамичен дизайн и невероятен контрол
Постигнатото от Bridgestone Blizzak LM005 се дължи на най-новите технологии в сферата и синергията между химичния състав на материалите и дизайна на протектора, които значително подобряват сцеплението.

В гумата е използван сместа Nano Pro-tech™ на Bridgestone, който има високо съдържание на силика за по-добри резултати при мокри и снежни условия. Силиката позволява материалът на гумата да остане мек, еластичен дори при много ниски температури, което осигурява максимално сцепление. Подобрената дисперсия на силиката, постигната с използване на нова наноселективна технология за смесване на Bridgestone, съчетана със стабилността на съединението осигурява отличните резултати на Blizzak LM005 във всички зимни условия.

Протекторът е проектиран да бъде работоспособен при всякакви зимни условия. По-големи странични канали на рамото подобряват механизма за захващане на гумата на сняг и лед и оптимизират контактното налягане на раменните блокове на гумата при спиране. Увеличеният размер на кухините в централната част на шарката на протектора подобрява отвеждането на вода и задържането на снега. Използването на зигзагообразна форма на жлеба подобрява сцеплението между снега в жлебовете и снега на пътя.

Комбинацията от блокови ивици с 2D дизайн в центъра, раменни ивици с 3D дизайн и страничните канали осигуря по-добро сцепление върху заледени настилки. На по-широките гуми надлъжни канали оптимизират отвеждането на водата.

Налична в различни размери
Разработена и произвеждана в Европа, Bridgestone Blizzak LM005 ще бъде налична през тази година в 116 размера, от 14'' до 22''. Нови 40 ще последват през 2020 година. Серията покрива 92% от пазарното търсене, както и 90% при високи размери на джантата от 17 цола и нагоре, за повечето пътнически автомобили и SUV. 24 популярни размера ще се предлагат и с уникалната технология DriveGuard Run-Flat (RFT) на Bridgestone. С DriveGuard RFT водачите могат да запазят контрола и да продължат да шофират безопасно за 80 км при скорост до 80 км/ч, при евентуално спукване на гумата.

Маркировките 3PMSF и M+S правят Bridgestone Blizzak LM005 съвместима с всички изисквания в Европа по отношение на шофирането в зимни условия.

<< Обратно към новините