Peugeot Rifter е Многофункционален автомобил на годината

07.02.2019

Peugeot Rifter е Многофункционален автомобил на годината

Новият Peugeot 508 оглави категория „Леки автомобили“, а след гласуване на журналистите от журито на „Прес Авто Клуб – България“ бе провъзгласен и за абсолютния Автомобил на Годината в България за 2019 г. Същевременно новият Peugeot Rifter, спечели приза Многофункционален автомобил на годината.

[✕]

Наградите бяха връчени на изпълнителния директор на София Франс Ауто, официален вносител на Peugeot, Надя Божкова на 6 февруари по време на тържествена церемония. Този триумф на Peugeot е грандиозно признание за усилията на екипа, подема на марката и скока по отношение на качеството, които тя бележи.

Новият Peugeot 508 ще носи титлата Кола на годината 2019. Тя аплодира дръзките решения в дизайна, които ясно се разграничават от конвенционалните елементи, характерни за външния вид и стила на седаните от сегмент D. Решението да се създаде по-къс модел от предишното поколение и да се използва технология за врати без рамки му придава специално присъствие и стойка. Това са само някои от тайните зад характера на новия Peugeot 508. Новият Peugeot 508 е оборудван с най-новата версия на Peugeot i-Cockpit, която запазва ключовите му компоненти, а именно компактен волан, голям 10-инчов капацитивен сензорен екран и цифров дисплей на нивото на очите с висока резолюция и възможност за персонализация. За пръв път в сегмента новият Peugeot 508 демонстрира и Система за нощно виждане (Night vision), която засича живи същества пред автомобила нощем или в условия на намалена видимост. Системата осигурява засичане в рамките на 200-250 м извън обхвата на предните фарове и извежда образа от инфрачервената камера централно на цифровия дисплей на нивото на очите на водача.

[✕]
Новият Peugeot Rifter бе избран за Многофункционален автомобил на годината. Той носи силна индивидуалност и приключенски дух. Заимствал e някои от стилистичните и функционални характеристики на SUV света: голям клирънс, големи колела, големи протектори на праговете на вратите, на долната странична част на каросерията и предната и задната брони. Предлаган в две дължини – с 5 и 7 места, оборудван с Peugeot i-Cockpit и гарантиращ удоволствие от шофирането, Peugeot Rifter е верен съучастник в ежедневната работа и семейните приключения.

Призът Автомобил на годината се присъжда от жури от близо 40 журналисти от „Прес Авто Клуб – България“, занимаващи се с теми от автомобилната индустрия. Участниците в конкурса бяха разделени в няколко отделни категории, като общо бяха връчени седем награди - лек автомобил, многофункционален автомобил, crossover автомобил, еко автомобил, премиум автомобил и градски автомобил. Именно измежду тези шест победителя новият Peugeot 508 бе провъзгласен за абсолютния Автомобил на Годината в България за 2019 г.
 

<< Обратно към новините