Областният управител на Ловеч оглави АПИ

30.01.2019

Областният управител на Ловеч оглави АПИ

Георги Терзийски ще бъде назначен за председател на УС на Агенция Пътна инфраструктура. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. На заседание Правителството реши Терзийски да бъде освободен от досегашния си пост Областен управител на Ловеч. 

[✕]

„Терзийски е с административен опит и смятам, че ще се справи с предизвикателството да оглави Агенцията“, каза министър Аврамова. По думите й АПИ има няколко важни задачи и една от тях е извършването на цялостна реформа в пътните такси. „Това е изцяло нова за България реформа, която изисква пълна мобилизация на Агенцията и която ще допринесе за събирането на повече средства, с които да можем да ремонтираме, рехабилитираме и изграждаме републиканската пътна инфраструктура“, каза министърът.

Според нея другият важен ресор на пътната агенция е изграждането на нови магистрали и нови пътища. „Знаете, че работим усилено по завършването на АМ „Струма“, доизграждането на АМ Хемус и работим за АМ Европа (Калотина-София), каза още Петя Аврамова.

[✕]

В Управителния съвет на АПИ е назначен и нов член – това е Радослав Влахов. Аврамова подчерта, че заедно с Дончо Атанасов, който има дългогодишен опит в пътния сектор, новият ръководен екип на Агенцията  ще се справи с всички предизвикателства.

Във връзка с въвеждането на електронната система у нас министърът заяви, че няма държава, която да е въвела такава система за един ден и това е процес, който ще продължи през цялата 2019 г.

 

<< Обратно към новините