Започна записването за Scania Driver Competitions

21.01.2019

Започна записването за Scania Driver Competitions

Scania приканва водачите на камиони от всички възрасти да се изправят един срещу друг и да покажат уменията си в Scania Driver Competitions 2019 г. Участници от над 30 европейски страни ще се състезават в битката за голямата награда – чисто нов камион Scania.

[✕]

От тази година отпада прилаганото преди ограничение за допустима възраст на шофьорите до 35 години. По този начин Scania дава шанс на всички водачи на камиони, без значение от тяхната възраст.

От 15-и януари 2019 г. е отворена регистрационната форма тук. Шофьорите трябва да преминат онлайн теоретичен тест, след като се регистрират, за да получат шанса да участват в Националния кръг. От тази година вече има възможност да се класират за участие в състезанието и на базата на поведението им на пътя, проследено от системата за управление на автопарка Scania Fleet Management (FMS).

[✕]
След пресяването от теоретичния тест ще има национален кръг на Scania Driver Competitions в България, който ще се проведе през април. Победителят от него ще мери сили на европейския финал и ще се бори да спечели чисто нова Scania. Европейският финал ще се състои в централата на Scania в Сьодертале, Швеция на 25 май 2019 г.В националния кръг участниците ще трябва да демонстрират своите умения на прaктика в категории като „Икономично шофиране”, „Проверка на техническата изправност преди шофиране”, „Подсигуряване на товари” и други. Също така, ще се очаква да покажат своите способности в различни дисциплини за маневриране.Състезанието, организирано от Scania, е още едно признание, че водачът е най-важният фактор за безопасността на пътя и постигането на икономии в транспорта. Областите, върху които Scania Driver Competitions се фокусира, са околната среда, безопасността и икономията на гориво, като същевременно се опитва да привлече новото поколение шофьори.

Състезанието се организира от 2003 година насам и винаги е било много интересно и пълно с емоции. Не го пропускайте тази година, както и шанса си да спечелите чисто нов влекач Scania от най-новото поколение.
Запишете се за участие тук.

<< Обратно към новините