Hyundai залага на водородните автомобили

12.12.2018

Hyundai залага на водородните автомобили

Hyundai Motor планира до 2030 година да пусне производствена платформа, която да позволи всяка година да се произвеждат 500 000 автомобила с водородно-електрически двигатели.

[✕]

Съобщението бе направено от представители на компанията на церемония за началото на строителството на втория завод за производство на системи за водородни горивни елементи в град Чхунджу. Строителството на обекта ще приключи в края на следващата година. До 2022 година обемът на производство на тези системи се планира да се увеличи от сегашните 3000 на 40 000 годишно.

На церемонията министърът на търговията, промишлеността и енергетиката на Южна Корея Сун Юн-Мо посочи, че правителството ще съдейства за популяризирането на екологично чистите автомобили и до 2022 година ще изгради 310 зарядни водородни станции.

[✕]


По думите на представителите на Hyundai компанията планира до 2030 година да инвестира най-малко 7 милиарда долара в нови перспективни изследвания и разработки, увеличаване на производствените мощности и сътрудничество с подизпълнители за създаване на бази за масово производство на водородни електромобили.

Водородните горивни елементи са екологично чист източник на енергия. Електричеството се генерира в процеса на електрохимични реакции, като единствените отпадни продукти са водна пара и топлина.

<< Обратно към новините