CTE trailers България – нова компания със сериозни амбиции

27.11.2018

CTE trailers България – нова компания със сериозни амбиции

От няколко месеца насам постепенно на пазара на полуремаркета у нас навлиза новата компания CTE trailers България. Коя е тя, къде е ситуирана, какво предлага и с какво ще привлече вниманието на клиентите – по тези въпроси разговаряме с търговския й директор Георги Балтов

[✕]

Не се опитвайте да си припомните дали познавате Георги Балтов. По-вероятно не. Той е млад, нахъсан и досега не е работил в продажбите на камиони и прикачна техника. Но образованието му – инженер с допълнителна квалификация от Германия и магистратура по Международна търговия, в комбинация със силната амбиция му позволяват много бързо да опознава както продуктите, които предлага, така и клиентите. А знаенето на английски и италиански език му помага доста добре да комуникира с международните партньори на фирмата.

CTE trailers България ЕООД е дъщерна компания на CTE trailers Румъния. Румънската фирма майка продава годишно около 2000 ремаркета – нови и употребявани. Тази цифра говори сама по себе си за нейните мащаби. CTE trailers Румъния е представител на 7 водещи доставчика, които предлагат продукти за три различни сегмента – транспорт, строителство и комунална техника. След тези доставчици са имена като Krone, Meiller, Faymonville, Legras. Централата на CTE trailers Румъния е в Букурещ, където има шоурум, голям склад за резервни части, сервиз и още 2 бази за употребяваните полуремаркета.В България дейността ще бъде съсредоточена основно в продажбата на употребявани полуремаркета от всякакви марки. „Имаме какво да предложим за всеки джоб, като на плаца ни разполагаме с продукти, произведени от 2004 до 2017 г.“, бърза да се похвали Георги Балтов, търговски директор на CTE trailers България и добавя: „Искаме да станем най-голямата база за употребявани полуремареката в България.“

Предлагат се брезентови и хладилни полуремаркета, както и нископодови платформи за превоз на извънгабаритни товари. Част от употребяваните полуремаркета на CTE trailers България се намират в нейната база в Пловдив, която е разположена на 6,5 дка и има отлична локация на Пещерско шосе. Този парк се обновява непрекъснато, защото всяка седмица се доставят по 2 полуремаркета от Румъния.

Фирмата обаче не се снабдява само от Букурещ, но специално за употребявани ремаркета работи и с Krone Used и доставя и директно от Германия или Дания. „Основното, което искаме, е на клиентите ни да е удобно – затова ще поддържаме по-голяма наличност тук, така че клиентите да могат да дойдат тук и да си изберат директно, като по този начин им пестим време, обобщава Георги Балтов, още повече че тук работим и с лизингови партньори и може да им предоставим и лизингови схеми.“Нископодовите  платформи идват от фирма MAX trailer – тя е част от групата Faymonville и предлага пълна гама от двуосни до шестосни полуремаркета платформи или „лодки“ за превоз на особено тежки товари, например тежки строителни машини, както и за превоз на извънгабаритни товари. Гамата включва модели от MAX 100 до MAX 600, като всички те са с широчина 2540 мм, а някои от тях са с възможност за удължаване. Важно е да се подчертае, че CTE Trailers България има правата да предлага и нови модели MAX trailer.

С наличието в портфолиото на френската фирма Legras предлаганите продукти от CTE trailers България стават наистина разнообразни. Legras е известна като доставчик на полуремаркета с подвижни подове, които могат да бъдат използвани области като извозване и рециклиране на отпадъци, дърводобивната и хартиената промишленост, селското стопанство и др. И при тази марка CTE trailers България ще предлага и нови модели.

Дейността на новата българска фирма включва и продажба на резервни части за всякакъв вид ремаркета. Причината е, че CTE trailers в Букурещ разполага с голям склад, където има части за над половин милион евро, а самата CTE trailers в Румъния прави оборот над 3 млн. евро от резервни части. В България ще има склад с налични най-необходимите резервни части за около 100 хил. лв., а при поръчка доставката от Букурещ може да се осъществи до 48 часа.

Плановете за бъдещото развитие на фирмата са амбициозни – по-далечна цел е да се построи и голям сервиз, по подобие на този в Румъния, и така да се затвори целият цикъл от продажбата, доставката на резервни части и поддръжката на полуремаркетата.

Един от първите клиенти на новата фирма е най-голямата кланица и транжорна в България, като на нея са доставени и две напълно нови полуремаркета за превоз на животни.

Снежина Баджева

<< Обратно към новините