Подготвя се Nikola Tre за Европа и Азия

07.11.2018

Подготвя се Nikola Tre за Европа и Азия

Американската стартираща компания Nikola Motor Company обяви, че третата версия на своя електрически камион ще бъде предназначена за пазарите в Европа, Азия и Австралия. Влекачът ще се казва Nikola Tre.

[✕]

Новият камион има съвършено различен външен вид в сравнение с двата свои предшественика, чиято световна премиера се състоя преди почти две години. Предназначени за Северна Америка - Nikola One и Nikola Two не са с характерната за американските камиони издължена „муцуна“, но дизайнът им силно я наподобява.

Nikola Tre ще използва водородна горивна клетка за задвижване на електродвигателите си, чиято сумарна мощност ще бъде около 735 кВт (около 1000 к.с.) и ще има максимален въртящ момент от 2700 Нм. С едно зареждане електрокамионът ще може да изминава между 500 и 1200 км, в зависимост от това как е конфигуриран. Презареждането ще отнема около 20 минути. Влекачът ще бъде оборудван със сензори, които ще позволят превозното средство да е напълно автономно, подчертават от компанията.Тестовете на Nikola Tre ще започнат през 2020 година, а началото на производството е планирано за 2023 година. За 2019 година са насрочени първите тестове на Nikola One и Nikola Two в Съединените щати.

<< Обратно към новините