Волво Груп България откри сервизен център във Велико Търново

29.10.2018

Волво Груп България откри сервизен център във Велико Търново

Инвестицията е част от дългосрочната стратегия на компанията за устойчиво развитие в България и предвижда обновяване и разширяване на съществуващи и изграждане на нови центрове за сервизиране и обслужване на камиони Volvo и Renault.

[✕]

С откриването на сервизен център Велико Търново, сервизната мрежа на Волво Груп България у нас разполага с 5 бази. Инвестицията надхвърля 660 хил. лева и e част от стратегията на компанията за разширяване на мрежата у нас, като общият размер на инвестицията до момента надхвърля 12 млн. лева.

В сервизния център ще се извършва обслужване и ремонт на пълната гама товарни автомобили от марките Volvo и Renault. Базата разполага с модерно оборудване по утвърдените глобални стандарти на Volvo Group, две проходни клетки, едноколонни подемници с капацитет 30 тона и мобилен двутонен кран за демонтаж на възли и агрегати. Разположена в гр. Килифарево, тя е в непосредствена близост до Околовръстния път на Велико Търново, с лесен и бърз достъп за клиентите.

[✕]


Капацитетът на обслужване е над 2000 камиона годишно. Ще може да се работи по 4 до 6 автомобила едновременно. Клиентите могат да разчитат на екип от квалифицирани специалисти и мобилна група. Складовата база ще разполага с широка наличност на резервни части и възможност за експресни доставки.

Лентата по време на официалното откриване прерязаха заедно заместник-кметът на Община Велико Търново Снежана Данева, кметът на гр. Килифарево Димитър Събев, Карин Йохансон, управител на Волво Груп България, Десимир Рангелов, мениджър “Следпродажбено обслужване” и екипът на сервизния център.

“Радваме се, че можем да предложим на клиентите в региона обслужване, отговарящо изцяло на световните стандарти на компанията. За нас беше важно да им предоставим ефективни решения, до които да имат бърз и лесен достъп. Това е стратегическо решение за нас и заради ключовото местоположение на Велико Търново и транзитния поток на товарни автомобили”, обясни Карин Йохансон, управител на Волво Груп България. По време на откриването тя благодари на местната власт – Община Велико Търново и Община Килифарево за съдействието при реализирането на проекта.Откриването на новия сервизен център във Велико Търново е поредната стъпка в развитието на мрежата на Волво Груп България и увеличаване на капацитета й. Проектът стартира с откриване на сервизна база във Варна, а в началото на 2016 година отвори врати и разширеният сервизен център в София, който има капацитет за сервизиране на 10 368 товарни автомобили средно на година и позволява едновременна работа по 16 влекача. През 2017 заработи и новият център на Волво Груп България в Бургас, изграден с 2 млн. лева инвестиция. През пролетта на 2018 година бе направена и първата копка на нов модерен сервизен център в Пловдив, който ще заработи през 2019 година. Компанията продължава да работи по проекта за по-нататъшно разширяване на мрежата.

<< Обратно към новините