Поредният eActros започна полеви тестове

23.10.2018

Поредният eActros започна полеви тестове

Още един от задвижваните изцяло с електрическа енергия Mercedes-Benz eActros бе предаден на клиент на Daimler AG за начало на полевите тестове като част от флотата на съответната компания.

[✕]

Базираната във Фридрихсдорф, Германия Meyer-Logistik получи за едногодишно тестване 25-тонен хладилен камион за транспортиране на до 10 тона температурно контролирани хранителни продукти от складове до различни супермаркети в центъра на Хамбург. Целият ежедневен маршрут е с обща дължина около 100 км и първоначално ще се изпълнява от един шофрьор, който ще изкарва по една работна смяна. Няма да е необходимо зареждане между пътуванията, тъй като автономният пробег на eActros е до 200 км.

Задвижването се осъществява чрез два електромотора, разположени в близост до главините на задния мост. Двигателите са трифазни, асинхронни и работят с номинално напрежение от 400 волта, като всеки от тях генерира изходна мощност от 126 кВт с максимален въртящ момент 485 Нм всеки. Предавателните числа преобразуват тези 485 Нм от всеки електромотор в 11 000 Нм на всяко колело.

Mercedes-Benz изпитва eActros в двата му варианта, в които ще се предлага - като 18- и 25-тонни дву- или триосни соло камиони. Тестовете се провеждат в две фази с по десет камиона от двата варианта, тествани от десет различни клиента. Целта е електрическия камион да влезе в серийно производство през 2021 година.

<< Обратно към новините