НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. КАМИОНИ! Включете се в 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

20-те електробуса Yutong ZK6128 са вече у нас

15.10.2018

20-те електробуса Yutong ZK6128 са вече у нас

Първите 20 електробуса за обществения транспорт на София пристигнаха в България на пристанището в Бургас.

[✕]

Няколко дни по-късно те вече ще са в столицата, където ще започне подготовката за пускането им в експлоатация. Двадесетте електробуса Yutong ZK6128 ще започнат работа в София като част от изпълнението на първата откритата обществена поръчка за доставка на лизинг на 20 броя нови единични нископодови електробуса и допълнително оборудване към тях на Столичен Автотранспорт ЕАД. Единичната цена на всеки от 20-те електробуса е 759 290 лв. и ще бъдат изплащане в продължение на 8 години.


[✕]


В предходните няколко години в столицата бяха тествани електробуси на различни производители и с различни технологии, като през лятото на 2017 г. бе обявена и първата открита обществена поръчка за доставка на такъв тип чисти автобуси за София.Същевременно в гараж „Дружба“ на Столичен Автотранспорт ЕАД са вече и 17 от общо 60-те нови автобуса на турския производител BMC Procity CNG (на природен газ), които са част от друга обществена поръчка от пролетта на 2017 година, спечелена от БАКБ Файненс ЕАД.

<< Обратно към новините