Нов VDL Citea SLE Electric с дължина 12 и 12,9 м

10.10.2018

Нов VDL Citea SLE Electric с дължина 12 и 12,9 м

Холандският автобусен производител VDL Bus & Coach допълва електрическата си гама от градски модели Citea Electric с два нови варианта с нисък вход. Това са новите VDL Citea SLE Electric с габаритна дължина 12 и 12,9 м.

[✕]

Citea SLE Electric използваj батерии от ново поколение, които могат да се закачват към зарядни станции то различен тип. Първият VDL Citea SLE Electric ще влезе в експлоатация през 2019 г. Разширяването на гамата на VDL Citea Electric с варианти с нисък вход, според производителя, е стъпка напред към повишаване на екологичността на публичния градски транспорт.

VDL Bus & Coach вижда във версиите с нисък вход идеален вариант на автобуси за градски и локален транспорт, като клиентите ще могат да избират между варианти с различна гъвкава конфигурация на вратите и салона за пътниците.

[✕]


Стандартно Citea SLE Electric се оборудва с пакет от батерии с капацитет 216 кВтч, а като опция се предлага новият пакет от батерии с капацитет 288 кВтч. Гарантираният пробег с едно зареждане в зависимост от батериите и условията е от 100 до 200 км. Но от VDL Bus & Coach заявяват, че благодарение на висококачествените батерии и интелигентни решения за междинно зареждане с новите автобуси е възможно да се постигне оперативен пробег до 500 км на ден.

Двата нови варианта са оборудвани стандартно с порт за зареждане CCS Combo 2. Като опция Citea SLE Electric може да бъде оборудван с монтиран на покрива пантограф за зареждане от зарядна станция с мощност до 450 кВт.

Двете версии на SLE Electric допълват 10-метровия олекотен Citea LLE-99 Electric с нисък вход, който в момента се използва по регионални линии в Холандия и Люксембург.

<< Обратно към новините