Scania с пълна гама на алтернативни горива

02.10.2018

Scania с пълна гама на алтернативни горива

Всички автомобили, показани на щанда на Scania по време на IAA Nutzfahrzeuge 2018 в Хановер, могат да работят с биодизел, HVO или други алтернативни горива. Това беше и акцентът на представянето на Scania на тазгодишното изложение  – устойчиви решения още днес.

[✕]

В Scania смятат, че все още не е дошло времето на изцяло електрическите камиони поради ограничения им обхват, високи цени и по-малък полезен товар. „Ние разработваме алтернативните технологии, имайки предвид доколко те могат да са business case за нашите клиенти.

Няма смисъл да пускаме на пазара продукти, които не отговарят на бизнес реалността на клиентите ни, продуктите трябва да имат разумна обща стойност за притежаването им в близко бъдеще, заяви Кристиан Левин, ръководител Продажби и маркетинг в Scania.

Ето защо премиера на щанда на Scania беше plug-in хибриден камион за дистрибуция. Това е автомобил, който комбинира самостоятелно електрическо задвижване със стандартно задвижване от дизелов двигател. Изграден е на базата на L - серията градски камиони на Scania.

Предимствата, които Scania изтъква, са: гъвкавост без ограничение на обхвата, изминаван с едно зареждане; различни конфигурации в зависимост от конкретните нужди, защото L-серията може да предложи различни варианти; CO2 емисиите могат да бъдат намалени с 92%, ако се използва HVO; ниски нива на шум, когато работи изцяло в електрически режим ще позволяват доставки и през нощта. Новият хибриден камион от Scania може да се измине до 10 км само с електрическо задвижване.

В съответствие с тази си политика Scania предложи и новата услуга Scania Zone – това е продукт, чрез който транспортните компании могат да видят зоните с ограничения в градовете като ограничения на скоростта, на емисии, на шум.

<< Обратно към новините