При IVECO кодът е Синьо

02.10.2018

Обновеният Daily 4x4 излиза на пазара

При IVECO кодът е Синьо

По време на изложението IAA Nutzfahrzeuge 2018 в Хановер IVECO пренаписа историята. За пръв път, откакто има IAA, на панаира бе подреден щанд, на който нямаше нито един автомобил с дизелов двигател.

[✕]

Кодът на щанда бе "Синьо", а в зоната за ниски емисии беше показана пълната гама от автомобили на производителя, използващи алтернативна енергия - електричество, сгъстен природен газ (CNG) и втечнен природен газ (LNG).

Пиер Лают, президент на марката IVECO, подчерта, че IVECO е първият производител в историята на IAA, който представя щанд без нито един дизелов двигател. И допълни, че транспортният сектор се променя, тъй като натискът върху дизеловите двигатели се увеличава, а преходът към алтернативни горива набира скорост.

Важно е да се отбележи, че всичките 18 експоната от щанда на IVECO - камиони, лекотоварни автомобили и автобуси, са вече на пазара, а не са прототипи или бъдещи разработки.

Концепцията на IVECO, изложена от Пиер Лают, е, че природният газ позволява безпроблемно преминаване към биометан и към възобновяема енергия, постигане на нулеви емисии и отваряне на вратата към "кръговата икономика", която може да доведе до постигане на отрицателни емисии и улавяне на въглеродни емисии от атмосферата.

В сегмента на екологичните камиони IVECO демонстрира в Хановер вече утвърдените си продукти. При превозите на дълги разстояния марката е лидер с влекача Stralis NP 460. IVECO показа в Хановер първи по рода си модел. Stralis X-Way Natural Power с двигател на биогаз, с мощност 400 к.с. Шасито е оборудвано с електрически бетон-миксер CIFA Energya, чиято батерия може да се зарежда от мрежата.

Другите варианти Stralis NP на щанда включваха първия камион на LNG с мощност 460 к.с. със сменяема надстройка, първия LNG влекач 6x2 със 750 км автономия, LNG влекач 4x2 с 1600 км автономия и нисък влекач в LNG версия с 1150 км автономия.

При градски и регионални превози предложението на IVECO е CNG-технологията. Бяха показани две версии на Eurocargo CNG, ориентирани към комунални приложения.

За градски и крайградски товарни превози са разнообразните модификации на Daily Natural Power, част от семейството Daily Blue Power. Daily Hi-Matic Natural Power е първият лекотоварен автомобил в сектора, оборудван с 3,0-литров CNG двигател, комбиниран с 8-степенна автоматична предавателна кутия.В Хановер IVECO отбеляза 40-тата годишнина на легендата Daily с лимитирана серия на модела със специален дизайн.

На изложението IVECO обяви официално пазарното лансиране на новия Daily 4x4, който можеше да бъде видян обаче на откритите площи на панаира.Високопроходимият автомобил е с допустима максимална маса от 5,5 до 7 т и товароносимост до 4,3 т. Предлага се с механична предавателна кутия или с автоматичната Hi-Matic. Двигателят е трилитров турбодизел с мощност 180 к.с.

Гамата на новия Daily 4x4 включва разнообразни варианти, изцяло произведени в заводите на IVECO и не изисква допълнителни трансформации и доработки от бодибилдери.

<< Обратно към новините