Триото на Groupe PSA с наградата Международен ван на годината 2019!

19.09.2018

Peugeot Partner, Citroen Berlingo и Opel Combo бяха отличени с престижното международно отличие

Триото на Groupe PSA с наградата Международен ван на годината 2019!

Peugeot Partner, Citroen Berlingo и Opel Combo бяха отличени с наградата International Van of the Year (IVOTY) 2019. Трите компактни вана споделят обща платформа, а на Groupe PSA печели престижната награда Ван на годината за пети път в историята. Наградата бе обявена и връчена на 19 септември по време на 67-то международно изложение за автомобили за работа IAA Nutzfahrzeuge 2018 в Хановер.

[✕]

Триото бе избрано за победител след гласуване от авторитетното международно жури Ван на годината, в което членуват 25 журналисти, специализирани в сферата на лекотоварните превозни средства, от 25 държави. Представител на България в журито е Лъчезар Апостолов, главен редактор на списание КАМИОНИ.
Новите Peugeot Partner, Citroen Berlingo и Opel/Vauxhall Combo получиха 127 точки при гласуването срещу 92 точки за новия Mercedes-Benz Sprinter. Трети остана новият компактен ван Ford Transit Connect. Останалите двама претенденти за престижната годишна награда бяха електрическият Renault Master Z.E. и новият миниван Ford Transit Courier.

Отличеното трио е резултат от съвместната работа на трите марки - Peugeot, Citroen и Opel / Vauxhall, част от на PSA. Новите модели се открояват с високо ниво на оборудване и комфорт. Те са базирани на най-новата платформа на Groupe PSA - EMP2, за да се гарантира високо качество и производителност при изработката им.

Щастливият старши вицепрезидент за лекотоварни автомобили на Groupe PSA Филип Нарбебюру коментира наградата, която получи от Джарлат Суини, президент на международното жури Ван на годината: “От името на Groupe PSA бих искал да благодаря на всички членове на IVOTY за демонстрираното доверие към нас с престижната награда International Van of the Year 2018. Това е чудесен повод за гордост и удовлетворение за екипите, които работиха върху новото ни поколение от компактни ванове през последните четири години. Наградата също така ще се отрази много добре на бъдещето на Peugeot Partner, Citroen Berlingo и Opel/Vauxhall Combo. Ние ги проектирахме по съвместна програма, в която систематично прилагахме възможно най-близки до нуждите на клиентите ни решения по отношение на удобството, системите за безопасност и помощ при шофиране.

Тази награда, присъдена от авторитетно жури, е признание за нашия опит и за позиционирането на нашата лекотоварна линия като най-добрата на пазара."
Джарлат Суини, президент на IVOTY охарактеризира новото трио като "най-значимата за развитието на компактните ванове разработка през годината" и добави: "Новите ванове на Groupe PSA - Peugeot Partner, Citroën Berlingo и Opel/Vauxhall Combo са добре подготвени за бъдещето. Оборудвани са с технологични подобрения в помощ както на водачите така и на собствениците на компании. Системата за предупреждение при претоварване е чудесна иновация, която повишава и безопасността. Въвеждането на вариант със задвижване на всички колела е още една стъпка напред, като се има предвид, че все повече компании за комунални услуги търсят малки ванове 4Х4. Отличен и добре сглобен продукт.

От учредяването на наградата ван на годината през 1992 г. до сега, Groupe PSA я печели пет пъти. През 1994 г. - с Peugeot Boxer и Citroen Jumper, заедно с Fiat Ducato. Три години по-късно отличието бе присъдено на Peugeot Partner и Citroen Berlingo. През 2008 г. Peugeot Expert и Citroen Jumpy обраха овациите заедно с Fiat Scudo, а през следващата година беше ред на новите Peugeot Bipper и Citroen Nemo с Fiat Fiorino, да спечелят заедно желаната награда.

www.van-of-the-year.com, Twitter.com/ivotyjury, www.facebook.com/ivotyjury/

<< Обратно към новините