Новият Actros е силата зад новия Arocs

14.09.2018

Новият Actros е силата зад новия Arocs

Новият Arocs вече предлага още повече технологични решения: в хода на създаването на новия Actros, конструкторите от Mercedes-Benz Trucks обновиха в значителна степен и Arocs.

[✕]

Почти всички иновации за новия Actros вече се предлагат и за тежкотоварния строителен автомобил. Разбира се, намаляването на разходите, високото ниво на безопасност и максималната използваемост на автомобила са от решаващо значение за конкурентоспособността и за клиентите в строителния сектор. По тази причина MirrorCam, Active Brake Assist 5, Multimedia Cockpit и усъвършенстваната система Predictive Powertrain Control се предлагат и за Arocs. Единствената разлика е в това, че новите функции и системи за Actros обикновено са част от стандартното оборудване, докато за Arocs те са предимно допълнително оборудване.

Arocs е тежкотоварният строителен автомобил на Mercedes-Benz Trucks, който се познава от пръв поглед по ефектната радиаторна решетка с визия, подобна на зъби на кофа за изкопни машини. Arocs е предназначен за работа в трудните условия на строителните дейности. Както в офроуд, така и в онроуд условия, този автомобил е доказал своите качества – здравина, износоустойчивост и ефективност. Независимо дали е конфигуриран като тежкотоварен самосвал, бетоновоз, влекач или бордови камион, Arocs е със здраво окачване и пружини и с конструкция на рамата, отговаряща на специалните изисквания на строителните обекти и транспорта на строителни материали. Сред основните акценти в техническото оборудване са неизносващият се турбо-ретарден съединител, който е идеално решение например за тежкотоварни самосвали със задвижване на всички колела при работа в офроуд условия, както и хидравличното спомагателно задвижване – уникална за пазара помощна система за потегляне, осигуряваща сцепление дори и при смяна на предавките, която помага много и по отношение на полезния товар и разхода на гориво."Най-важните нови системи и функции на новия Actros се предлагат и в Arocs – нашия автомобил за строителството. Разбира се, намаляването на общите разходи, повишаването на безопасността и максималната използваемост на автомобила са основни икономически фактори и за строителния бизнес", споделя Щефан Бухнер, член на борда на директорите на Daimler Trucks и директор на Mercedes-Benz Trucks.

Независимо дали в новия Actros или новия Arocs – новите и още по-оптимизирани модели на Mercedes-Benz Trucks продължават да изпълняват обещанието Trucks you can trust за клиентите от цял свят.

Новият Actros и новият Arocs са тествани в летни и зимни условия, на трудни терени и на различни изпитателни стендове. При тези тестове те са изминали общо милиони километри. Освен това са извършени безброй допълнителни материални и функционални тестове на всеки компонент и основен възел на автомобила. Резултатът е товарен автомобил, който е доказателство за изпълнение на обещанието Trucks you can trust (“Камиони, на които може да разчитате”). Новият товарен автомобил на Mercedes-Benz отговаря и на очакванията на собствениците на фирми, тъй като RoadEfficiency генерира парични приходи. Има ползи и за шофьорите, тъй като с новия товарен автомобил те работят безопасно и комфортно. Новите Actros и Arocs добавят нова глава в над 120-годишната история на Daimler, свързана със създаването на товарни автомобили.Основни характеристики
RoadEfficiency е водещият принцип при създаването на новите Actros и Arocs. Всички иновативни системи и функции са разработени с цел максимално ефективна експлоатация на товарния автомобил от клиента. Концепцията RoadEfficiency е базирана на три основни фактора: ниски общи разходи, високо ниво на безопасност и максимална използваемост на автомобила.

Клиентите в България ще могат да поръчват новия Mercedes-Benz Arocs от Генералния дистрибутор Силвър Стар още от октомври 2018 година.

<< Обратно към новините