В аванс: Continental на IAA 2018

13.09.2018

В аванс: Continental на IAA 2018

В бъдеще шофьорите на търговски автомобили, които са оборудвани с динамичния eHorizon от Continental, ще могат да виждат отвъд собствения си хоризонт.

[✕]

Шофьорите ще имат възможност да оптимизират своята стратегия за управление, базирана на данни за трафика налични в реално време от облака. В резултат на това те могат да пестят гориво дори и в бавно движещ се трафик - до 2% в сравнение с предходния модел - статичния eHorizon.

От 2012 г. насам статичната система предоставя информация за естеството на маршрута въз основа на топографски маршрути с висока точност и GPS сигнал. Те автоматично настройват стила на шофиране и скоростта. Динамичната система вече предоставя и информация за трафика в реално време. Това освобождава допълнителен потенциал за пестене на гориво и осигурява по-голяма безопасност, тъй като начина на шофиране може да се адаптира към предстоящия трафик достатъчно рано, когато водачът е предупреден навреме.

Данните за трафика в реално време се определят на 250 метра и се актуализират на всеки 60 секунди. В близко бъдеще точността на системата ще се увеличи. Continental обединява собствените данни, с които разполага с данните за маршрута на шофьора и ги изпраща чрез мобилната мрежа до контролния блок на динамичния eHorizon. По този начин превозните средства могат да „гледат километри напред“ по маршрута си.

<< Обратно към новините